Laatste nieuws:

11 juni 2024 09:20

Festo neemt productiesystemen en proceskennis Carville over

Je kan binnenkort als fabrikant van medische en laboratoriumapparatuur ook bij Festo terecht voor meerlaags kunststof ‘bonded manifolds’. Het Duitse familiebedrijf neemt namelijk de productiesystemen en proceskennis over van het Britse Carville, dat al toonaangevend geldt als het om deze producten gaat.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Carville houdt namelijk op te bestaan omdat de huidige eigenaar met pensioen gaat en geen opvolger is gevonden. Met de kennis en kunde van Carville kan Festo in de toekomst complexe kunststof manifolds produceren op voor hun klanten in de medische technologiesector en laboratoriumautomatisering.
Meerlaags verdeelstukken zijn belangrijk in vloeistofsystemen voor de distributie van vloeistoffen en gassen. Voor de verbinding van de verschillende lagen wordt een speciaal diffusielasproces toegepast: High Accuracy Diffusion Bonding. Met de HADB-technologie kun je in acryl en Ultem meerlaags manifolds met een hoge geometrische nauwkeurigheid maken. Voor Festo betekent het dat in combinatie met de mediumgescheiden kleppen van de VYKA-, VYKB- en VYKC-serie microfluïdische oplossingen uit één hand aanbieden.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb