Laatste nieuws:

5 juni 2024 10:10

EKB wint Europese Tender Gasunie

EKB heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor de levering van laagspanningsverdeelinrichtingen en ‘motor control centers’ (LSV & MCC) voor het WarmtelinQ-project, dat wordt uitgevoerd door N.V. Nederlandse Gasunie.

Links Rob Beukeboom, manager Inkoop bij Gasunie en rechts Michiel de Lange,   algemeen directeur van EKB, bij de ondertekening. va de raamovereenkomst. 

'
Links Rob Beukeboom, manager Inkoop bij Gasunie en rechts Michiel de Lange, algemeen directeur van EKB, bij de ondertekening. va de raamovereenkomst.
1/1
Meer over
Bedrijven
De opdracht omvat de levering van geavanceerde LSV's en MCC's voor verschillende warmteoverdrachtstations (WOS) zoals bijvoorbeeld Den Haag Centrum en Kethelplein. In het WarmtelinQ-project gaat het om de aanleg van een hoofdtransportleiding voor water om restwarmte uit de Rotterdamse haven te transporteren naar huizen en bedrijven in Zuid-Holland.
De WOS spelen een belangrijke cruciale rol in de warmtetransitie en dragen bij aan een duurzamer energiebeheer in Nederland. Met een looptijd van vier jaar, en de mogelijkheid tot twee verlengingen van elk vier jaar, gaat het om een potentieel langdurige samen. De raamovereenkomst is ook van toepassing op de levering van LSV's en MCC's voor toekomstige Gasunie projecten op het gebied van duurzaamheid zoals waterstof en CO2 opslag.

Nadruk op prijs-kwaliteitverhouding

De beoordeling en toekenning van de opdracht is gebaseerd op de economisch meest voordelige inschrijving, met een sterke nadruk op de beste. EKB scoorde hoog op criteria zoals tijdige levering, kwaliteit en duurzaamheid. Door het waarborgen van de levertijd en het bieden van solide garanties voor componentbeschikbaarheid en fabriekscapaciteit laat EKB zien een betrouwbare partner te zijn voor dit project. Met het veilig bedienen van de installaties is ook rekening gehouden. Deze voldoen aan Arc Flash Class B zodat medewerkers aan de elektrische installaties beschermt zijn tegen vlamboogenergie.

LSV's

De LSV's zijn verantwoordelijk voor de verdeling van elektrische energie naar verschillende delen van het warmtetransportnetwerk. Ze zorgen ervoor dat elektrische energie op een veilige en efficiënte manier wordt geleverd aan de verschillende elektrische apparaten en systemen binnen het project. De verdeelinrichtingen beschermen tegen elektrische storingen zoals overbelasting, kortsluiting en aardfouten. Ze zijn uitgerust met schakelaars en zekeringen die de stroomtoevoer kunnen onderbreken in geval van een storing, waardoor schade aan apparatuur en risico's voor de veiligheid worden voorkomen. Monitoring- en beheersystemen verstrekken real-time gegevens over de status van de elektrische distributie. Dit helpt bij het proactief identificeren en oplossen van problemen, waardoor de betrouwbaarheid en efficiëntie van het systeem wordt verbeterd.

 

MCC's

De MCC's worden gebruikt om de elektrische motoren aan te sturen die worden gebruikt in het warmtetransportnetwerk. Dit omvat pompen, ventilatoren en andere mechanische apparaten die essentieel zijn voor de werking van het systeem. Ze kunnen motoren op afstand starten, stoppen en de snelheid regelen, essentieel is voor het optimaliseren van de prestaties en het energieverbruik van het systeem. De MCC's zijn uitgerust met beschermingsmechanismen om motoren te beschermen tegen overbelasting, thermische oververhitting en andere elektrische storingen. Dit verlengt de levensduur van de motoren en minimaliseert downtime. Via integratie met SCADA-systemen hebben de operators op afstand toegang tot en controle over de motoren en gerelateerde apparatuur.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb