Laatste nieuws:

28 mei 2024 12:02

Emotron zet stap in duurzame energiesector

CG Drives & Automation heeft jaren van onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd in het creëren van een reeks producten die zorgen voor efficiënte, betrouwbare stroom met gereguleerde stroom en spanning onder alle omstandigheden. Dit als antwoord op de wereldwijde vraag naar omvormeroplossingen voor accutoepassingen in combinatie met duurzame energiebronnen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
De modulaire omvormeroplossingen die nu op de markt worden gebracht onder de noemer Emotron Modular Converters for Green Energy Solutions hebben volgens de makers hun sporen al verdiend in volledig elektrische en hybride elektrische systemen in onder andere schepen maar ook bij stroomvoorziening op het vasteland.

Voorhoede

"Deze oplossingen vormen nu de voorhoede van accutoepassingen, brandstofcellen en hernieuwbare energie en bieden aanpassingen op maat voor elke unieke toepassing. We zijn verheugd om de modulaire omvormeroplossingen van Emotron voor groene energie te introduceren. Dit is een grote stap in de richting van een duurzame toekomst", aldus Björn Fälth, VP Product Innovation bij CG Drives & Automation. "We zijn ervan overtuigd dat deze oplossingen een cruciale rol zullen spelen bij de transformatie van de manier waarop we energie opwekken en gebruiken."

Meerdere energiebronnen

Een van de belangrijkste voordelen volgens de makers is dat de modulaire omvormers geschikt zijn voor meerdere energiebronnen, als windturbines, brandstofcellen en accu's. Deze flexibiliteit is van cruciaal belang voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering stelt CG Drives & Automation, om te zorgen voor de overgang tussen energiebronnen of batterijvermogen en terugkoppeling van energie naar het elektriciteitsnet.
De productlijn bestaat uit drie kerncomponenten:
  • Emotron AFG - een netomvormer voor efficiënt opladen van accu's of terugkoppeling naar het elektriciteitsnet;
  • Emotron VSI - een motoromvormer voor nauwkeurige generatorregeling;
  • Emotron DCU - voor een stabiele gelijkspanning bij een sterk variërende ingangsspanning (15-85%).
De AFG's van Emotron zijn Grid Code Ready. Ze voldoen aan de wereldwijde normen voor netterugkoppeling met een capaciteit tot 150% overstroom en minimale harmonischen. Software maakt functionaliteit voor netondersteuning mogelijk, zoals FFR (Fast Frequency Response), FCR (Frequency Containment Reserve) en de ondersteuning van reactief vermogen. Ook is ‘black start' mogelijk, zodat bijvoorbeeld een batterij extreem snel kan reageren op een verzoek om netterugkoppeling. Ga voor meer informatie naar https://www.emotron.com/emotron-modular-converters-for-green-energy/.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb