Laatste nieuws:

10 mei 2024 14:09

Samenwerking Schneider Electric en WageIndicator Foundation

Schneider Electric werkt in een driejarig partnerschap samen met de WageIndicator Foundation om leefbare lonen te bevorderen. Een leefbaar loon is het minimum aan loon dat werknemers nodige hebben om in de basisbehoeften van hun gezin te voorzien en zich een fatsoenlijke levensstandaard te veroorloven. Schneider Electric verwacht van hun strategische leveranciers ook de nodige inzet.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De WageIndicator Foundation heeft op 1 mei de eerste openbare benchmarkdatabase gepubliceerd over leefbare lonen voor 165 landen. de data zijn voor iedereen beschikbaar. De bedoeling is dat door inzicht in de loonpraktijk wereldwijd, bedrijven - waaronder Schneider Electric en zijn leveranciers - weloverwogen beslissingen te nemen om leefbare lonen te realiseren.

Fundamenteel mensenrecht 

"In een wereld waarin naar schatting één op de drie (of 1 miljard) werkenden minder verdient dan ze nodig hebben om zich een fatsoenlijke levensstandaard te kunnen veroorloven, zou een leefbaar loon een fundamenteel mensenrecht moeten zijn", beaamt Gilles Vermot Desroches, senior vice president, Corporate Citizenship and Institutional Affairs, Schneider Electric. "Als bedrijf dat actief is in meer dan 100 landen komt deze betrokkenheid tot uiting in onze deelname aan de missie van de WageIndicator Foundation om informatie over leefbare lonen toegankelijk te maken voor iedereen die loon ontvangt."

Decent Work-initiatief 

Schneider Electric is sinds 2021 voorvechter van het Decent Work-initiatief van het United Nations Global Compact (UNGC) en zet zich in voor de doelstellingen van het UNGC-initiatief Forward Faster. Het bedrijf zorgt ervoor dat 100% van zijn werknemers ten minste een leefbaar loon ontvangt. Als erkenning voor hun inspanningen werd Schneider Electric in april 2024 voor de tweede keer op rij gecertificeerd door het Fair Wage Network. Daarnaast versterken het mensenrechtenbeleid en de Trust Charter van Schneider Electric hun toewijding aan het creëren van een eerlijkere samenleving.

Opdracht aan strategische leveranciers

De inzet van Schneider Electric voor leefbare lonen komt niet alleen tot uiting in intern beleid, maar ook in externe partnerschappen. Het bedrijf heeft alle strategische leveranciers opgedragen om te zorgen dat hun werknemers tegen 2025 allemaal fatsoenlijk werk hebben (inclusief een toezegging om leefbare lonen te integreren in hun beleid). Dit is een onderdeel van hun uitgebreide duurzaamheidsprogramma (SSI #6). In de bredere zin spoort Schneider Electric alle organisaties die aan dit essentiële onderwerp werken aan, om te blijven samenwerken, om de toegang tot robuuste data, duidelijke methodologieën en aangepaste systemen te vergemakkelijken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb