Laatste nieuws:

10 mei 2024 12:32

Margo-initiatief promoot 'open edge’-standaard (video)

De Linux Foundation heeft – inmiddels alweer een klein maandje geleden - het initiatief genomen voor de ontwikkeling van een open standaard voor ‘edge’-interoperabiliteit van ecosystemen binnen de industriële automatisering. Het initiatief luistert naar de naam Margo – Latijn voor ‘rand’. Margo definieert de mechanismen voor interoperabiliteit tussen edge-applicaties, edge-apparaten en software voor ‘edge-beheer.

Margo - een initiatief van de Linux Foundation - streeft naar de ontwikkeling van een open standaard voor interoperabiliteit tussen edge-applicaties, edge-apparaten en software voor ‘edge-beheer. (Beeld: B&R)'
Margo - een initiatief van de Linux Foundation - streeft naar de ontwikkeling van een open standaard voor interoperabiliteit tussen edge-applicaties, edge-apparaten en software voor ‘edge-beheer. (Beeld: B&R)
1/1
Meer over
Bedrijven
De open standaard belooft de broodnodige flexibiliteit, eenvoud en schaalbaarheid te brengen. Margo wordt gehost door de Joint Development Foundation, een onderdeel van de Linux Foundation-familie. De leden van het eerste uur zijn ABB (inclusief B&R), Capgemini, Microsoft, Rockwell Automation, Schneider Electric (inclusief AVEVA) en Siemens. De groep nodigt gelijkgestemde branchegenoten uit om deel te nemen aan de samenwerking en bij te dragen aan het opbouwen van een zinvolle en effectieve interoperabiliteitstandaard die klanten zal helpen hun digitale transformatiedoelen sneller en efficiënter te bereiken. 

Open-source samenwerking

"De kern van de ontwikkeling van Margo is het streven om interoperabiliteit op een moderne en flexibele manier te leveren", aldus Bart Nieuwborg, voorzitter van het Margo-initiatief en senior program manager bij Rockwell Automation. "Een uitgebreide open-source referentie-implementatie is erop gericht om de adoptie te vergemakkelijken. De bijbehorende ‘compliance test toolkit' zal het vertrouwen in de interoperabiliteitsbelofte van Margo waarborgen. Hierdoor wordt de weg vrijgemaakt voor de industrie om het volledige potentieel van bijvoorbeeld data en AI op de ‘edge aan te boren."
Het idee dat gebruikers vrij moeten zijn om de beste oplossing voor hun behoeften te creëren zonder onnodige beperkingen, kosten of vertragingen, belichaamt de geest van open-source samenwerking", zegt Jim Zemlin, executive director van de Linux Foundation. "Open interoperabiliteit tussen een brede selectie van apps en apparaten vermindert de behoefte aan gespecialiseerde middelen en stroomlijnt de inzet, schaalbaarheid en werking van multi-vendor ecosystemen."

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb