25 maart 2024 18:40

Emerson en ESA openen innovatielaboratorium

Emerson's Test & Measurement Business Group, het vroegere National Instruments heeft in samenwerking met de European Space Agency (ESA) het nieuwe Open Innovation Laboratory geopend. Het innovatielab is gevestigd in de test & meaurment burelen van Emerson in het Hongaarse Debrecen.

Het Open Innovation Laboratory is toegankelijk voor projecten die voldoen aan specifieke criteria die zijn opgesteld door het NAVISP-programma (Navigation Innovation and Support Program) van de ESA. Het laboratorium is uitgerust met de nieuwste modulaire instrumentatie en toepassingssoftware.
Door gebruik te maken van de modulaire en schaalbare benaderingen van Emerson wil het innovatielab het ontwerp van complexe satellietsystemen veranderen. Hierbij ligt de aandacht - voor de kenners - bij RF/micro-golf payloads gebaseerd op breedband en actieve multi-beam antennes, on-board digitale processor en regeneratieve software defined radio.

Positiebepaling

Tot de nieuwe technologieën die in het lab aan de tand kunnen worden gevoeld, horen onder andere nieuwe positie-, navigatie- en tijdbepalingsoplossingen en -diensten (PNT - Position, Navigation and Timing - red.), volgens Rafael Lucas Rodriguez, hoofd van ESA's NAVISP Technical Programme Office. "De infrastructuur voor PNT ontwikkelt zich snel en het laboratorium zal de industrie de middelen bieden om nieuwe technologieën te testen en te prototypen voor de opkomende marktgebieden, zoals antennes met gecontroleerde stralingspatronen (CRPA- Controlled Radiation Pattern Antennas -red.)) om gebruikers een veerkrachtige positiebepaling te bieden."

Hardware-in-the-Loop

Een van de belangrijkste mogelijkheden van het laboratorium is het gebruik van Hardware-in-the-Loop (HiL)- testsystemen, die de operationele omgeving voor te testen subsystemen nabootst. Het laboratorium is ook uitgerust met modulaire instrumentatie en toepassingssoftware voor het Wideband Multichannel Phase Aligned Transceiver (MPA)-systeem van het bedrijf, S-Parameters, ‘pulse-to-pulse'-stabiliteit, meting van het toegevoegde vermogen en de mogelijkheid om een Wideband Satellite Link na te bootsen.

 

Foto's:

EMERSONESA

© Aandrijvenenbesturen.nl