Laatste nieuws:

6 maart 2024 08:58

Schaeffler stapt in ontwikkeling mobiele tweearmige ‘AI’-robots

Schaeffler heeft een intentieverklaring ondertekend samen met het Zuid-Koreaanse Rainbow Robotics en het Korea Electronics Technology Institute (KETI). De drie zijn van plan gezamenlijk mobiele tweearmige AI-robots te ontwikkelen. De nieuwe mobiel robots met bijbehorende bedieningstechnologie zijn bestemd voor autonome productiedoeleinden.

KETI-president Shin Hee-Dong (links), Rainbow Robotics-ceo Lee Jung-ho (midden) en dr. Michael Pausch, cto van de Schaeffler-divisie bij de ondertekening van de intentieverklaring.'
KETI-president Shin Hee-Dong (links), Rainbow Robotics-ceo Lee Jung-ho (midden) en dr. Michael Pausch, cto van de Schaeffler-divisie bij de ondertekening van de intentieverklaring.
1/1
Meer over
Bedrijven

Schaeffler gaat onder andere de tandwieloverbrengingen voor de mobiele dubbelarmige robots leveren. KETI bemoeit zich met de toepassing van AI-technologie voor productiedoeleinden. Het toezicht op de productie en de ontwikkeling van de robots en AI-gebaseerde gebruiksoplossingen komen op het bordje van Rainbow Robotics.

Autonome productie

 

Door de robots te gaan gebruiken in productielocaties in Duitsland en Zuid-Korea willen de drie bijhorende gebruiksscenario's voor autonome productie gaan ontwikkelen. Onder autonome productie wordt een futuristische productieomgeving verstaan die gebruik maakt van AI-gebaseerde technologie en robots voor het gehele productieproces. Het is een technologie die het productierendement van slimme fabrieken duurzaam kan verhogen door middel van kunstmatige intelligentie met minimale menselijke tussenkomst.

Voorhoede

Dr. Michael Pausch, Schaeffler-cto van divisie Industrie: "Korea staat in de voorhoede van de robotica-industrie, en we zijn verheugd om samen met Rainbow Robotics vooruitgang op dit gebied te stimuleren. Als wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van bewegingstechnologie zijn wij toegewijd aan het verleggen van de grenzen van innovatie om geautomatiseerde oplossingen te creëren die de efficiëntie verbeteren en bijdragen aan de evolutie van slimme en duurzame productieprocessen."

R&D-model

Lee Jung-ho, ceo van Rainbow Robotics, zei: "Rainbow Robotics is al een technische ontwikkelingssamenwerking aangegaan met Schaeffler voor de ontwikkeling van mobiele dubbelarmige robots door middel van proefprojecten. Het is belangrijk voor ons om de technologie van mobiele twee-armige AI-robots verder te ontwikkelen samen met Schaeffler [..] en KETI [..] om bij te dragen aan de commercialisering van autonome productie op de wereldmarkt."
Shin Hee-Dong, president van KETI, merkte op: "Door deze overeenkomst zullen we KETI's technologie beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van de ‘AI-Mobile Dual-Arm Robot' met Rainbow Robotics en Schaeffler Group, waardoor de creatie van een succesvol model voor wereldwijde R&D wordt versterkt."

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb