Laatste nieuws:

13 februari 2024 12:26

Huisman stapt in stapelkranen

Huisman bouwt voor Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) een serie geautomatiseerde stapelkranenDe kranen zijn uitgerust met een volledig geautomatiseerd proces voor het hanteren en bufferen van containers.

Huisman bouwt voor Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) een serie geautomatiseerde stapelkranen'
Huisman bouwt voor Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) een serie geautomatiseerde stapelkranen
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven
De uitbreiding richting in havenautomatisering benadrukt het streven van Huisman om de engineering- en productiekennis toe te passen in diverse sectoren, Het bedrijf verdeelt het productieproces strategisch tussen Tsjechië voor het constructiewerk en pre-assemblage en de uiteindelijke assemblage en pre-inbedrijfstelling in Schiedam. Inbedrijfstelling en testen zullen plaatsvinden op de ECT Delta-terminal op de Maasvlakte, in de haven van Rotterdam.

Zevende monopile-grijper

De Schiedammers hebben recent ook een contract ondertekend, met Cadeler, voor het ontwerp en de productie van een monopile-grijper. En dat wordt dan de zevende gripper die bij Huisman is besteld voor de offshore windindustrie. De grijper heeft een diameter van 13 m en is ontworpen om monopiles met een lengte variërend van 80 tot 120 m, met een gewicht tot 3.000 t, op een efficiënte en gecontroleerde manier te installeren. De grijper kan op het dek kan worden opgeslagen. Dit vereenvoudigd het onderhoud en verlengt zo de operationele levensduur verlengt. Het contract omvat ook een optie voor de integratie van een geluidsdempingssysteem, ontworpen om de impact van geluiden op het zeeleven te minimaliseren.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb