Laatste nieuws:

13 februari 2024 12:05

Schneider Electric start Sustainability School

Schneider Electric heeft onder de noemer Schneider Electric Sustainability School een gratis toegankelijk digitaal platform ontwikkeld. Hier wordt een reeks interactieve cursussen aangeboden om bedrijven te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren. De ‘school was al eerder geopend voor de eigen medewerkers.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Het Klimaatakkoord van Parijs uit 2015 heeft in de hele economie een beweging teweeg gebracht om de koolstofuitstoot te verminderen of te elimineren. Daarnaast laat recent onderzoek van Gartner zien dat 87 procent van de bedrijfsleiders verwacht dat hun uitgaven voor duurzaamheid de komende twee jaar zullen stijgen.

Kennis- en vaardigheidskloof

Ondanks deze groeiende inzet voor ‘decarbonisatie' blijft een aanzienlijke kennis- en vaardigheidskloof een belemmering voor vooruitgang. Bovendien vertrouwen bedrijven steeds meer op partners met expertise op het gebied van duurzaamheid om hen te ondersteunen bij de verduurzaming van hun operatie.
Omdat mkb-ers vaak niet de kennis en middelen hebben om klimaatdoelstellingen vast te stellen, effecten te meten, vooruitgang te benchmarken en hierover te rapporteren, is een uitgebreid trainingsplatform ontworpen om hen te ondersteunen.

Drie hoofdstukken

 

In drie hoofdstukken wordt een reeks onderwerpen behandeld, van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie tot de circulaire economie en duurzaam vervoer:

  • Understanding sustainability and the risks involved - In het eerste hoofdstuk leren de deelnemers de basisprincipes van duurzaamheid, inclusief de wetenschap en het jargon erachter en waarom het voor bedrijven cruciaal is om ESG-factoren serieus te nemen.
  • Discover how to take sustainable action as a company - Het tweede hoofdstuk gaat over hoe bedrijven een decarbonisatiestrategie kunnen ontwikkelen, inclusief informatie over eenvoudig te implementeren instrumenten die ze kunnen ondersteunen bij het ‘decarboniseren' van hun eigen activiteiten en die van hun klanten.
  • Leverage sustainable skills to increase business opportunities - Het derde hoofdstuk geeft een samenvatting van de belangrijkste kennis en tools die tijdens het programma zijn geleerd - van energie-efficiëntie tot ‘decarbonisatie' - om de deelnemers te helpen de theorie in praktijk te brengen.

 

"De Sustainability School voor partners bewijst dat bedrijven niet alleen zaken kunnen doen die beter zijn voor de planeet, maar dat ze daardoor ook hun prestaties fundamenteel kunnen verbeteren", aldus Pim Loef, Sustainability Leader bij Schneider Electric. "Met trots kondigen we de lancering van onze nieuwe online cursussen aan die zijn ontworpen om individuen en organisaties te trainen en te inspireren om duurzamer te opereren. Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf, en we geloven dat onderwijs de sleutel is tot verandering en het creëren van een duurzamere toekomst."
Schrijf je hier gratis in voor de Schneider Electric Sustainability School.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb