6 januari 2021 10:55

70 jaar BEGE Aandrijftechniek

Dit jaar viert BEGE Aandrijftechniek haar 70-jarig bestaan. Het familiebedrijf waar inmiddels de derde generatie werkzaam is, is gevestigd op het bedrijventerrein Jagtlust. Het grote jubileumweekend kon helaas niet plaatsvinden vanwege ieders gezondheid, maar dat mag de pret niet drukken.

Inmiddels staat de derde generatie klaar om het bedrijf voort te zetten. BEGE Aandrijftechniek, opgericht door Bernardus Gerardus Paulides, begon in 1950 met het verkopen van elektromotoren en motorreductoren. In 1982 heeft zoon Gerard het bedrijf overgenomen en inmiddels is de derde generatie, (klein)zoon Coen, volop aan de slag binnen het team van vijftig medewerkers.
Het bedrijf groeide in de loop van jaren van handelsagent naar producent van mechanische aandrijftechniek. BEGE produceert en ontwikkeld tandwielvertragingsmotoren welke ingezet worden onder andere de voedingsmiddelen-, verpakkings- en transportindustrie. Voorbeelden van toepassingen zijn machines voor het vullen van frisdrankflessen, sorteren van fruit voor in de supermarkt en bagagebanden op vliegvelden. Tegenwoordig helpt BEGE machinebouwers bij het engineeren, automatiseren en optimaliseren van hun productieproces.
BEGE was tot 2015 grotendeels actief op de nationale markt en haar producten gaan via de afnemers over heel de wereld. Met de komst én de focus van Coen, begeeft BEGE zich meer en meer op de internationale markt en in de afgelopen jaren heeft BEGE haar internationale distributeurs uitgebouwd naar drieëntwintig partners, verspreid over de hele wereld. Onze distributeurs zien wij als onderdeel van de BEGE familie. Dankzij hen worden klanten in geheel Europa maar ook daarbuiten zoals bv in Thailand, Amerika, Canada en Australië en vele andere landen, snel en professioneel geholpen in hun eigen taal en tijdzone.
De toekomst en groei van de onderneming ligt bij de kennis en ontwikkeling van servo- en besturingstechniek in combinatie met onze kennis van de mechanische en elektronische aandrijftechniek.

Foto's:

70 jaar BEGE Aandrijftechniek

© Aandrijvenenbesturen.nl