Laatste nieuws:

4 juni 2020 09:42

Vansichen neemt Duitse sectorgenoot SimKon over

Op woensdag 20 mei werd de overname van SimKon G. Ziel GmbH door Vansichen Linear Technology met een handtekening van beide partijen bekrachtigd. Met de overname van het Duitse SimKon krijgt Vansichen Linear Technology er een vestiging bij in de grootste machinebouwmarkt van Europa. Dit is een belangrijke stap in het internationale groeitraject dat het Hasseltse bedrijf voor ogen heeft.

Gunter Ziel (links) en Pieter Vansichen'
Gunter Ziel (links) en Pieter Vansichen
1/1
Meer over
Bedrijven
Voor de implementatie van de internationale groeistrategie van Vansichen Linear Technology is de overname van SimKon een belangrijke en volgens Managing Director Maxime Vansichen, logische stap. "Een kans moet je grijpen wanneer die zich voordoet, want dat we internationaal willen groeien in robottracks en lineaire systemen hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken. Dankzij de overname krijgen we vaste voet aan grond in Duitsland, dé grootste machinebouwmarkt in Europa."

SimKon, gevestigd in Hilchenbach (bij Keulen), is sinds 1998 gespecialiseerd in robottracks. Het heeft 6 medewerkers, een omzet van 1,5 miljoen euro en is ingeburgerd in de Duitse automobielsector, wat een toegevoegde waarde is voor Vansichen. Bovendien bezitten ze een ISO9001-certificaat.

 

Hoe ziet de toekomst eruit?

SimKon zal op zijn huidige locatie blijven werken met de bestaande medewerkers. De huidige zaakvoerder, Gunter Ziel, zal samen met Pieter Vansichen het bedrijf leiden. De naam blijft grotendeels behouden, er wordt enkel ‘by Vansichen' aan toegevoegd aan het nieuwe logo in dezelfde stijl met het Vansichen-logo.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb