Laatste nieuws:

19 februari 2020 08:33

Pompenwijzer: uitwisseltabel van Wilo

Al jaren heeft Wilo een uitwisseltabel op de website en ook in Wilo-Select en via de Wilo-Assistent App is het mogelijk om pompen te vervangen. Door de groeiende behoefte aan meer en goede informatie is een nieuwe uitwisseltabel ontwikkeld: Pompenwijzer. De nieuwe tabel is te gebruiken via www.pompenwijzer.nl.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
Aan de ontwikkeling van de nieuwe Pompenwijzer is geruime tijd gewerkt waarna deze ook nog eens grondig is getest. In de tabel zijn pompen voor circulatie, drukverhoging, vuil- en afvalwater én bronwater geïntegreerd. Daarnaast zijn er aan de Pompenwijzer nog meer merken toegevoegd waarmee nu ondersteuning wordt geboden voor meer dan tien verschillende pompmerken.

Meer pompen en informatie

Met de nieuwe Pompenwijzer is het aantal uitwisselbare pompen van 4.250 verhoogd naar bijna 8.500 pompen. Bovendien biedt de nieuwe uitwisseltabel veel informatie over de oude pomp. Bij zeer veel oude Wilo-pompen zijn afbeeldingen en grafieken toegevoegd. Hierdoor kan de gebruiker zelf controleren of de nieuwe pomp de juiste keuze is. Ook over de nieuwe pompen is nu meer informatie beschikbaar. Zo staat er een afbeelding en is andere mogelijke relevante informatie opgenomen. Aan de producten is bovendien serie-informatie toegevoegd zodat snel inzichtelijk is waarom het ene artikel beter is in de ene situatie dan het andere artikel.

Meer en betere notities

Onder elke uitwisseling staan notities. Deze geven belangrijke informatie over het uitwisselen, zoals de aanpassing van het leidingwerk of aansluitspanning.
Verder zijn in een aantal gevallen één of meerdere accessoires noodzakelijk bij de uitwisseling. Hiervan worden de benodigde accessoires met artikelnummer getoond bij de mogelijke vervangende pomp. Daarnaast is informatie beschikbaar van andere aanvullende accessoires zodat ook gelijk de passende accessoires kunnen worden besteld.
Grafiek, aansluitschema, maatschetsen, films, animaties, installatie- en bedieningsinstructies en andere media kunnen handig zijn voor de juiste selectie en installatie van een pomp. Daarom is ook deze informatie toegevoegd aan de nieuwe uitwisselgids. Verder is de informatie over drukklassen uitgebreid.
Bij elke uitgewisselde pomp is het nu mogelijk om een PDF te maken met daarin informatie over de oude pomp, de nieuwe pomp, benodigde accessoires en opmerkingen.

www.pompenwijzer.nl 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb