Laatste nieuws:

29 oktober 2019 15:11

Applied Risk en Security Academy organiseren ICS/Scada-trainingen

Applied Risk, gespecialiseerd in het versterken van de digitale beveiliging van vitale infrastructuur, gaat samen met de Security Academy de ICS/SCADA Cyber Security Essentials-training verzorgen. Gedurende deze training doen de deelnemers basiskennis op voor ICS-cybersecurity en leren meer over het beschermen van een ICS-omgeving, het toepassen van risicobeheersing in deze omgeving en het implementeren van good practices en normen.

'
1/1
Meer over
Bedrijven
De tweedaagse cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om de basiskennis op te doen over hoe ze ICS- (industriële controlesystemen) en Scada-omgevingen (supervisory control and data acquisition) zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen beveiligen.
Onderdeel van de training is het herkennen van de verschillen tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT). De training richt zich op systeemintegrators, EPC-contractanten, SOC-managers, Scada-architecten en managers en eigenaren van industriële en infrastructurele faciliteiten.

Stijging in bedreigingen

Auke Huistra, vice-president Industrial Cyber Security Services bij Applied Risk, over de samenwerking: "Dit is de eerste keer dat we samenwerken met de Security Academy. Zij zijn een gerenommeerde aanbieder van cybersecuritytrainingen, wij zijn expert op het gebied van ICS/Scada-security. Door de significante stijging in bedreigingen op het gebied van cyberveiligheid is er steeds meer vraag naar cursussen zoals deze."
Er wordt ook een training Advanced ICS/Scada Hacking aangeboden, waarbij deelnemers de vaardigheden leren om het OT-domein te beschermen. Deze intensieve tweedaagse training is ontwikkeld voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van ICS/Scada-systemen. De deelnemers worden meegenomen in een deep dive training die concrete inzichten biedt in methodes om industriële omgevingen digitaal aan te vallen en daar een ongewenst effect te sorteren. Dit wordt gedaan aan de hand van real-life aanvalsscenario's, waarbij industriële protocollen (bijvoorbeeld OPC, Profinet, Modbus, DNP3, Ethernet/IP, MMS, WirelessHART en ISA100.11a) en systemen (bijvoorbeeld PLCs, RTUs en SCADA-systemen) de revue passeren. De cursisten leren op een effectieve manier hoe ze de cyberrisico's voor dit domein zo goed mogelijk kunnen beperken.
Meer informatie over de Essentials training
En over de training ICS/Scada Hacking

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb