Laatste nieuws:

22 oktober 2019 08:57

Vlastuin Group 60 jaar

Op 19 oktober bestond Vlastuin Group 60 jaar. De metaaltoeleverancier en trailerfabrikant viert dit op 20 juni 2020 voor de buitenwacht tijdens een Open Dag voor klanten, leveranciers en belangstellenden.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Op 19 oktober 1959 startte techneut en pionier Jan van Vlastuin z'n kachelsmederij. In de loop der jaren zou deze smederij uitgroeien tot een middelgrote metaaltoeleverancier van halffabricaten en lassamenstellingen voor andere Europese bedrijven en een container- en (mest)tanktrailerfabrikant.
De grootste groeispurt maakte Vlastuin Group dankzij de ontwikkeling van trailers onder de merknaam D-TEC. De gepatenteerde Combitrailer was de eerste trailerinnovatie. Het betreft een deelbare oplegger, waarvan Jan van Vlastuin ergens in de jaren '90 de eerste contouren op de achterzijde van een sigarendoosje schetste. Later zou D-TEC onder meer nog de Flexitrailer, Portmaster, Tanktrailer en Kipper introduceren. Door een overname in april 2018 zijn de trailermerken Bulthuis en Vogelzang ook onderdeel van de Vlastuin Group-bedrijven.

Vooral toekomstgericht

Deze week kijkt de 60-jarige organisatie met dankbaarheid terug. Voor even maar, want de blik is vooral toekomstgericht vertelt de huidige eigenaar (en zoon van) Gerrit van Vlastuin. "Met de container- en tanktrailers willen we onze marktpositie blijven versterken en met onze kippers proberen we een serieuze positie te verwerven. Daarom ligt de focus op onze concurrentiepositie, voor zowel producten als proces, daar investeren we voortdurend in."

2klik hier voor een uitgebreide fotoreeks

Verder heeft de onderneming oog voor haar stakeholders, vooral waar het de werknemers en leveranciers betreft. "Hen willen we een stabiele en uitdagende omgeving bieden."

‘Betrouwbare zakenpartner'

Voor opdrachtgevers en leveranciers is Vlastuin Group de achterliggende 60 jaar die stabiele partner gebleken, stelt Dick Aalderink, algemeen directeur van VDL Weweler. "Onze samenwerking van al ruim 40 jaar kenmerkt zich door de innovaties van beide bedrijven die aanvullend op elkaar zijn. Daarbij is de betrouwbaarheid van Vlastuin Group als zakenpartner al die jaren onovertroffen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb