Laatste nieuws:

16 oktober 2019 08:58

KSB gecertificeerd voor koelmiddelenpompen voor Chinese kernenergiecentrales

De RUV koelmiddelpomp van KSB is gecertificeerd voor de nieuwste generatie 3+ Chinese kernenergiecentrales. China zet voor zijn energiebehoefte ook in op kernenergie en plant de bouw van tal van nieuwe energiecentrales.

Het prototype van de RUV koelmiddelpomp voor reactoren heeft op de testlocatie van de joint-venture SEC-KSB in Shanghai succesvol een groot aantal tests volbracht (foto’s KSB).'
Het prototype van de RUV koelmiddelpomp voor reactoren heeft op de testlocatie van de joint-venture SEC-KSB in Shanghai succesvol een groot aantal tests volbracht (foto’s KSB).
1/1
Meer over
Bedrijven
KSB heeft inmiddels de eerste opdracht verworven voor de levering van 5 pompen aan de kernenergiecentrale Shidaowan. Hier wordt de grootste reactor ter wereld van de serie AP/CAP gebouwd. Een deel van de opdracht wordt in de hoofdvestiging in Frankenthal geproduceerd, het andere deel in Shanghai, de vestigingsplaats van de joint-venture Shanghai Electric-KSB Nuclear Pumps & Valves Co., Ltd. (SEC-KSB).

Het prototype van de pompserie RUV onderging met succes in Lingang (China) zware tests, onder meer om de langdurige betrouwbaarheid in bedrijf te bewijzen. Alle meetwaarden voldeden aan de voorgeschreven specificatie. Het aggregaat draaide ruim 700 uur, waarvan 500 op een temperatuur hoger dan 284 °C. De pomp, met een aandrijfvermogen van ongeveer 7,5 Megawatt, werd overeenkomstig de testspecificatie meer dan 550 maal gestart en gestopt. Bij de daaropvolgende demontage bleken alle onderdelen in goede staat te zijn.

De succesvolle certificering is voor KSB na bijna 10 jaar ontwikkelingstijd een belangrijke mijlpaal. Daarmee heeft KSB in de groeiende Chinese energiemarkt een goede uitgangspositie voor meerdere opdrachten.

KSB.com

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb