Laatste nieuws:

9 oktober 2019 10:19

SKF Motion Technologies verandert naam in Ewellix

SKF Motion Technologies, voorheen onderdeel van de SKF Groep, lanceert een nieuwe naam: Ewellix: Makers in Motion. De nieuwe bedrijfsnaam wordt uitgesproken als 'Evellix'.

Daniel Westberg, de CEO van Ewellix.'
Daniel Westberg, de CEO van Ewellix.
1/1
Meer over
Bedrijven

De nieuwe onderneming gaat verder als ontwikkelingspartner en producent van producten en oplossingen op het gebied van lineaire geleiding en actuatie. Ewellix zal zijn activiteiten richten op een aantal kerngebieden: medische apparatuur, industriële automatisering, mobiele machines - allemaal met een verhoogde waarde door middel van sensortechnologie en data-analyse, en industriële distributie. Het bedrijf heeft negen productielocaties in Europa, Noord-Amerika en Azië, meer dan 1.400 werknemers en 16 verkoopvestigingen.

Geïntegreerde systemen

Daniel Westberg, CEO van Ewellix: "Het is onze ambitie om onze wereldwijde activiteiten nog verder uit te breiden naarmate we van een productleverancier doorgroeien naar een toonaangevende leverancier van lineaire geleidingsoplossingen. Zo staan we bijvoorbeeld op het punt om nieuwe verkoopvestigingen te openen in Hongarije en India. We werken ook nauw samen met klanten in de automatiseringssector om geïntegreerde systemen te ontwikkelen die de mogelijkheden van cobots uitbreiden en om traditionele hydrauliektoepassingen te vervangen door oplossingen die een betere combinatie bieden van prestaties, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en veiligheid."

Lokaal niveau innoveren

Olaf de Bakker, directeur Nederland en België: "De lancering van Ewellix is het begin van een nieuwe fase voor het bedrijf. We hebben een trots erfgoed en een sterk team en productassortiment. Bovendien hebben we nu meer vrijheid om op lokaal niveau te innoveren, frisse ideeën toe te passen, nieuwe bedrijfsmodellen te creëren en onze expertise, ervaring en middelen te gebruiken."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb