2 oktober 2019 12:29

Moog en Voith zoeken samenwerking in servo-aandrijvingen

Voith Group en Moog beide ontwikkelaars, fabrikanten en leveranciers van elektrische, hydraulische en hybride aandrijfoplossingen, zijn in gesprek om een joint venture op te richten in Rutesheim. Het gaat om een strategische samenwerking om hydrostatische servo-aandrijvingen in verschillende industriƫle markten uit te breiden.

De voorgestelde samenwerking moet de expertise van beide bedrijven op het gebied van hydrostatische servo-aandrijvingen combineren om nieuwe markten te betreden en zal zich daarom vooral richten op R&D, ontwerp , assemblage en service.
In 1965 werd in Rutesheim door Hans Hartmann en Franz Lämmle Voith-dochter Hartmann & Lämmle, deel van Voith Turbodivisie, opgericht. Hier ontwikkelt, ontwerpt en produceert het technologieconcern componenten en systemen voor aandrijftech, besturings- en regeltechniek, in het bijzonder voor de machinebouw voor plaat- en materiaalbewerking. Rutesheim is het competentiecentrum voor hydraulische aandrijfsystemen.
Moog GmbH in Böblingen werd in 1965 opgericht als eerste dochteronderneming van Moog Inc. buiten de VS en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van hydraulische, elektrische en hybride aandrijfoplossingen. Moog GmbH is het belangrijkste order-, logistieke, service- en reparatiecentrum in Europa en is tevens verantwoordelijk voor de verkoop van Duitse en Oost-Europese producten.

Foto's:

Een servo-drive CLSP van Voith. De voorgestelde samenwerking moet de expertise van beide bedrijven op het gebied van hydrostatische servo-aandrijvingen combineren.

Een servo-drive CLSP van Voith. De voorgestelde samenwerking moet de expertise van beide bedrijven op het gebied van hydrostatische servo-aandrijvingen combineren.

© Aandrijvenenbesturen.nl