Laatste nieuws:

17 september 2019 15:06

Wilo betrekt nieuwe gedigitaliseerde fabriek

Na 36 maanden bouwtijd is Wilo, producent van pompen en pompsystemen, begonnen met het betrekken van het nieuwe productiecomplex in Dortmund. In oktober wordt de gedigitaliseerde fabriek in bedrijf genomen, dan moet de eerste pomp van de band lopen.

Tijdens een feestelijke ceremonie is symbolisch de sleutel voor de Smart Factory van de Wilo Groep overhandigd.'
Tijdens een feestelijke ceremonie is symbolisch de sleutel voor de Smart Factory van de Wilo Groep overhandigd.
1/1
Meer over
Bedrijven

"Het Ruhrgebied heeft de potentie de grootste ‘smart' agglomeratie van Europa te worden. In de regio zijn al tal van projecten in aanbouw, die zich in die richting ontwikkelen," aldus Georg Weber, hoofd van de afdeling Technologie. "Onze hoofdvestiging is daarmee niet alleen van grote betekenis voor ons bedrijf, maar vormt ook onze bijdrage aan het in ontwikkeling zijnde ‘Smart Urban Area Ruhrgebied'."

Dortmund

De keuze voor Dortmund Hörde als vestigingsplaats toont volgens Weber duidelijk de betrokkenheid bij de regio: "Dortmund is sinds de oprichting in 1872 de thuisbasis van Wilo. Met de complete nieuwbouw van het WiloPark op een oppervlakte van meer dan 26 voetbalvelden tonen we onze historisch gegroeide verbondenheid met Dortmund." 

Met de Smart Factory opent het bedrijf uit Dortmund een 55.000 m2 groot productie- en ontwikkelingsbedrijf volgens Industrie 4.0-standaard. Het gebouw biedt moderne werkplekken en zal in de toekomst het vlaggenschip van de innovaties van de technologiespecialist zijn.

Eén locatie

Het grootste bouwproject in de geschiedenis van het bedrijf duurde zeven jaar. De Wilo Groep bouwt op het een terrein van 194.000 m2 ook een compleet nieuw hoofdkantoor. Productie, administratie, productontwikkeling en klantenservice zullen worden samengebracht op één enkele locatie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb