Laatste nieuws:

17 september 2019 12:42

Matrix-technologie voor efficiënte aandrijvingen - Learnshop op Event Efficiënt Aandrijven

Yaskawa is fabrikant van onder meer frequentieregelaars. Kenmerk van de Matrix-frequentieregelaars is het ontbreken van DC-bus of tussenkring. In plaats daarvan zorgt vermogenselektronica met negen bi-directionele poorten voor de omzetting van de ingaande wisselspanning in de uitgaande wisselspanning. Erik van Driel spreekt op Event Efficiënt Aandrijven over deze producten.

Erik van Driel is business unit manager Drives, Motion & Controls Benelux bij Yaskawa Benelux.'
Erik van Driel is business unit manager Drives, Motion & Controls Benelux bij Yaskawa Benelux.
1/1
Meer over
Bedrijven
Direct Power Conversion kent volgens de fabrikant een aantal voordelen ten opzichte van conventionele frequentieregelaars. Dankzij de bi-directionele poorten kan de regeneratieve energie direct vanuit de Matrix-frequentieregelaar worden teruggeleverd aan het lokale voedingssnet. De kwaliteit hierbij is hoog - de ‘Total Harmonic Distortion' (THD) ligt onder de 5 procent - en verbetert het systeem rendement. Andere eigenschappen van de inverter leveren een besparing op bij de bekabeling en de installatie en hebben een gunstige uitwerking op de Total Cost of Ownership (TCO).

Stappenplan

Van Driel van Yaskawa gaat dieper in op de Matrix-technologie en bespreekt verschillende gerealiseerde toepassingen. Aan de hand van een stappenplan kan worden geïnventariseerd of de Matrix-frequentieregelaar geschikt is voor uw specifieke toepassingen.

Maak hier alvast kennis met het bedrijf:

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb