Laatste nieuws:

27 augustus 2019 11:47

Keuzestress in aandrijftechnologie - Learnshop op Event Efficiënt Aandrijven

“De engineer van tegenwoordig heeft het niet gemakkelijk,” zegt specialist Persluchtkwaliteit Koen Leeflang van Festo. “Niet dat hij of zij geen kennis van zaken zou hebben op het vlak van pneumatische- en elektrische aandrijvingen. Maar het speelveld verschuift voortdurend…” Op Event Efficiënt Aandrijven helpt Leeflang de bezoeker dealen met deze keuzestress.

Koen Leeflang is specialist Persluchtkwaliteit bij Festo. Als ISO11011-auditor is hij gespecialiseerd in het maken van een blauwdruk van complete persluchtsystemen, die als uitgangspunt voor optimalisatie dienen.'
Koen Leeflang is specialist Persluchtkwaliteit bij Festo. Als ISO11011-auditor is hij gespecialiseerd in het maken van een blauwdruk van complete persluchtsystemen, die als uitgangspunt voor optimalisatie dienen.
1/1
Meer over
Bedrijven
Wet- en regelgeving, wensen van eindgebruikers, omgeving, veiligheid en eenvoudigere technologie - het bepalen van de meest efficiënte aandrijving wordt er niet simpeler op. Op het eerste gezicht lijken pneumatische cilinders en ventielen nog steeds de goedkoopste optie. Maar dat is wel afhankelijk van hoe een eindgebruiker zijn persluchtsysteem heeft opgezet en of dit gehele proces van compressor, drogers, filters, leidingwerk wel efficiënt functioneert. Een slecht systeem geeft een hogere prijs per Nm3 perslucht.

Van keuzestress naar rust

Zou een servo- of stappenmotor dan de beste eindpapieren hebben? Qua investering technisch ligt de prijs hoger, maar de verbruikskosten weer lager. In deze workshop zetten we kort en krachtig met praktische voorbeelden de zaken uiteen zodat keuzestress tot het verleden behoort, dat brengt rust in uw aandrijving!

Bekijk het complete programma van Event Efficiënt Aandrijven.

In onderstaande video stelt Festo zijn 3D Design Tool voor:

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb