Laatste nieuws:

20 augustus 2019 10:37

Van cilinders naar actuators - Learnshop op Event Efficiënt Aandrijven

Bosch Rexroth past bij de uitbreiding van Sluis Eefde (Gelderland) een nieuwe hybride aandrijftechniek toe. De nieuwe techniek combineert de voordelen van een elektromechanische lineaire actuator met die van een klassieke hydraulische aandrijving. Het is wereldwijd de eerste toepassing van deze combinatie in de civiele techniek. Werktuigbouwkundige Thomas Wintjes vertelt op Event Efficiënt Aandrijven over dit project

Thomas Wintjes is gespecialiseerd in hoogdynamische hydraulische systemen. Op Event Effficiënt Aandrijven spreekt hij over Sluis Eefde.'
Thomas Wintjes is gespecialiseerd in hoogdynamische hydraulische systemen. Op Event Effficiënt Aandrijven spreekt hij over Sluis Eefde.
1/1
Meer over
Bedrijven
De nieuwe elektrohydraulische aandrijving wordt toegepast bij de cilinders waarmee de sluisdeuren worden bediend. Het gaat om een compleet gesloten systeem: de olie beweegt zich alleen tussen de kamers van elke afzonderlijke cilinder. Hierdoor wordt de toepassing van een groot hydraulisch reservoir overbodig. Dankzij dit compacte concept is een ruimte-verslindende kelder met aggregaat niet nodig. Bovendien is de nieuwe techniek 40 procent efficiënter ten opzichte van traditionele systemen, en draagt de aandrijving zodoende bij aan het minimale energieverbruik van de sluis.

‘Slimmere' bewegingswerken

De hybride techniek is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een nieuwe generatie bewegingswerken - denk bijvoorbeeld aan bruggen, sluizen, stuwen, en stormvloedkeringen. Tijdens de lezing zal toelicht worden hoe de nieuwe aandrijftechniek daaraan bijdraagt en functioneert. De efficiëntie en opzet van de aandrijving zijn een enorme sprong vooruit. Dit zegt echter meer over de civiele markt, dan over de techniek.
Bekijk het complete programma van Event Efficiënt Aandrijven
In onderstaande video stelt Bosch Rexroth zich voor:

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb