Laatste nieuws:

20 augustus 2019 10:29

Condition Based Monitoring: efficiënt onderhoud - Learnshop op Event Efficiënt Aandrijven

Op het Event Effiiciènt Aandrijven houdt Louis van der Kaaden van Danfoss Drives de lezing ´Condition Based Monitoring: efficiënt onderhoud´. “Gebruik de intelligentie van de frequentieregelaar om de toestand van de motor en de applicatie te monitoren. Hoe simpel kan het zijn?”

Louis van der Kaaden houdt zich bezig met verkoopgerelateerde activiteiten rondom elektrische aandrijvingen en technische ondersteuning bij projecten van Danfoss’ partners.'
Louis van der Kaaden houdt zich bezig met verkoopgerelateerde activiteiten rondom elektrische aandrijvingen en technische ondersteuning bij projecten van Danfoss’ partners.
1/1
Meer over
Bedrijven
Condition Based Monitoring detecteert op basis van metingen en feiten dat iets in de applicatie verandert, dat in de nabije toekomst defecten kan veroorzaken. Het grote voordeel van dit systeem is een constante bewaking van de statorwikkelingen, de trillingen in de applicatie en het belastingprofiel. Dit in tegenstelling tot de periodieke controles die vaak door externe partijen worden uitgevoerd. Bovendien heeft de frequentieregelaar voor deze taken geen ‘cloud'-aansluiting of verbinding met een PLC nodig. De analyse van de data gebeurt in de regelaar - nergens anders.

Uptime omhoog - kosten omlaag

Het belangrijkste voordeel is uiteraard de uptime flink stijgt doordat ongewenste stilstand tot een minimum wordt beperkt . Tegelijkertijd worden kosten bespaard omdat onnodig preventief wordt voorkomen en geen derden hoeven te worden ingehuurd voor het uitvoeren van metingen.

Reikwijdte

De intelligentie van de regelaar kan ook worden ingezet voor positionerings- en synchronisatietoepassingen. Dit maakt dure, ingewikkelde servoregelingen en kwetsbare sensoren overbodig. Het potentieel van de frequentieregelaar reikt daarmee verder dan u denkt.
Bekijk het complete programma van Event Efficiënt Aandrijven
In onderstaande video stelt Danfoss Drives zich voor:

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb