Laatste nieuws:

19 juni 2019 12:43

Refitech ontwikkelt eigen serie carbon robotarmen

Om te voldoen aan de vraag naar betaalbare oplossingen voor industriële robotisering heeft Refitech een eigen serie carbon robotarmen ontwikkeld op basis van gestandaardiseerde componenten.

Omdat het een gestandaardiseerd proces is, kunnen de matrijsinvesteringen en de engineeringkosten relatief laag blijven. '
Omdat het een gestandaardiseerd proces is, kunnen de matrijsinvesteringen en de engineeringkosten relatief laag blijven.
1/1
Meer over
Bedrijven

Vanwege de materiaaleigenschappen, laag gewicht en grote stijfheid, zijn carbon componenten geschikt voor situaties waarin robots op hoge snelheid en met grotere nauwkeurigheid moeten werken. Door het nieuwe productieproces van Refitech en de minimale nabewerking zijn de carbon robotarmen nu ook qua kostprijs concurrerend ten opzichte van staal of aluminium.

Carbon robotcomponenten

"We maken bij Refitech al jaren klant-specifieke carboncomponenten voor industriële automatisering en robots. Juist als het gaat om hoge snelheden en precisie is composiet het voor de hand liggende materiaal", vindt Bas Nijpels, sales engineer bij Refitech. "En het gebruik van robots krijgt een steeds grotere rol in allerlei productieomgevingen. Deze systemen moeten niet alleen efficiënt werken, energiezuinig en bedrijfszeker zijn, maar het moet uiteindelijk ook betaalbaar blijven. Op basis van die filosofie heeft Refitech haar technologische kennis ingezet om een eigen carbon robotarm familie te ontwikkelen."

 

Matrijs en engineering

Omdat het een gestandaardiseerd proces is, kunnen de matrijsinvesteringen en de engineeringkosten relatief laag blijven. Het maakprincipe is immers al bedacht door Refitech. Nijpels: "De doelstelling voor dergelijke carbon robotarmen is om een efficiëntieverbetering te behalen van 20 à 30 procent. Naast de technische voordelen van deze robotarmfamilie heeft Refitech de mogelijkheid om in eigen beheer in China te produceren. Op die manier willen we een integrale kostprijsverlaging behalen van 15 tot 25 procent ten opzichte van stalen- of aluminium armen."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb