Laatste nieuws:

18 juni 2019 10:52

Deense studenten testen de elektromotoren en frequentieregelaars van de toekomst

Aan de Universiteit van Zuid-Denemarken krijgen ingenieursstudenten les in elektronica, waarbij ze worden uitgedaagd met industriële apparatuur die wordt aangedreven door elektromotoren en frequentieregelaars van Nidec.

De jonge ingenieursstudenten krijgen de kans om te werken aan de ontwikkeling van toekomstige groene technologie. '
De jonge ingenieursstudenten krijgen de kans om te werken aan de ontwikkeling van toekomstige groene technologie.
1/1
Meer over
Bedrijven
De SDU-studenten testen de gebruikerselektronica van de toekomst naast groene, duurzame technologieën. Het gebruik van hightech technologieën in de vorm van bestaande industriële apparatuur en geavanceerde elektronische technieken is een belangrijk onderdeel van het onderwijs en de opleiding van de toekomstige elektronicaspecialisten in Denemarken.
Als onderdeel van de onderwijsprojecten krijgen het instituut en de studenten toegang tot verschillende elektronische testbanken, die hen inzicht bieden in het hanteren, testen en onderzoeken van verschillende combinaties van industriële elektronische apparatuur, waarbij ze worden geleerd om onder realistische omstandigheden onder meer koppel, snelheid, belasting te testen.

Hightech elektromotoren

Op de testbanken worden verschillende opstellingen gecombineerd van frequentieregelaars en hightech elektromotoren, die de flexibiliteit hebben om een brede verscheidenheid aan elektronische apparatuur te testen. De testbanken van de Universiteit van Zuid-Denemarken maken gebruik van Nidec Leroy-Somer motoren (servomotoren, LSMV en IMfinity inductiebereik) en Control Techniques Unidrive M600/M700 frequentieregelaars.

Realistische kart-testbank

Elk semester bevat de opleiding tot elektronica-ingenieur projectwerk over een actueel onderwerp, zoals het ontwerpen van de elektronische besturing van een elektrische kartmotor. Gedurende het project werken de studenten aan het ontwerp van frequentieregelaars, de programmering, modulatie en simulatie van de regelaars en het ontwerp van elektronische hardware. In het kader van het project krijgen de studenten de beschikking over een kart met een elektromotor en een bijbehorende testbank met programmeerbare regelaars en elektromotoren.
Al met al levert het project nuttige kennis en intuïtief inzicht in de besturing van elektromotoren, die tevens kan worden gebruikt in combinatie met variabele overbrengingen voor elektrische auto's of robots.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb