Laatste nieuws:

18 juni 2019 09:57

Bosch ziet omzet flink groeien in Nederland

Bosch kan in Nederland terugblikken op een sterke financiële groei in 2018. De geconsolideerde omzet van de Bosch Groep op de lokale markt steeg met bijna 15 procent tot 1,3 miljard euro. De totale netto-omzet van Bosch in Nederland bedroeg 2,16 miljard euro, een stijging van 1,4 procent ten opzichte van 2017.

Bij de uitbreiding van Sluis Eefde vlakbij Zutphen past Bosch Rexroth een nieuwe hybride aandrijftechniek toe. Deze combineert de voordelen van een elektromechanische lineaire actuator met die van een klassieke hydraulische aandrijving. '
Bij de uitbreiding van Sluis Eefde vlakbij Zutphen past Bosch Rexroth een nieuwe hybride aandrijftechniek toe. Deze combineert de voordelen van een elektromechanische lineaire actuator met die van een klassieke hydraulische aandrijving.
1/1
Meer over
Bedrijven

In 2018 werd 19 miljoen euro geïnvesteerd in de productielocaties van Bosch Transmission Technology Tilburg en Bosch Thermotechniek in Deventer. De bedrijfssector Mobility Solutions droeg ook in 2018 een belangrijk steentje bij aan de groei in Nederland. De populariteit van CVT-technologie binnen automatische transmissies wereldwijd blijft toenemen. In 2018 wist Bosch Transmission Technology een groot aantal nieuwe CVT-applicaties in de markt te zetten. "De duwband CVT heeft tevens potentieel in combinatie met geëlektrificeerde voertuigen, zoals we zien aan het toenemend aantal projecten waar CVT met elektrificatie een rol speelt. Dit is uiteraard positief voor onze toekomst", zegt Han-Hein Spit, Vice President Bosch Transmission Technology. Het is de verwachting dat de 75 miljoenste duwband van de productielijn zal rollen in 2019. Om zich voor te bereiden op de aanstaande productie van de nieuwste generatie duwband, de Single Loopset Belt, werden bestaande productieprocessen verbeterd met Industrie 4.0-technologieën.

Sluis Eefde

De bedrijfssector Industrial Technology zette in 2018 sterke cijfers neer. Zo levert Bosch Rexroth ondertussen aan meerdere autofabrikanten een Motion Platform, een bewegingssimulator waarbij de bewegingen die een zelfrijdende auto moet volgen of ondergaan nauwkeurig gesimuleerd worden. Bij de uitbreiding van Sluis Eefde vlakbij Zutphen past Bosch Rexroth een nieuwe hybride aandrijftechniek toe. Deze combineert de voordelen van een elektromechanische lineaire actuator met die van een klassieke hydraulische aandrijving.

2019

Voor het lopende jaar verwacht de Bosch Groep slechts een gematigde economische groei. Ondanks de moeilijke omstandigheden in voor Bosch belangrijke sectoren en regio's rekent het bedrijf in 2019 op een iets hogere omzet dan in 2018.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb