Laatste nieuws:

11 juni 2019 10:59

Hydac vult programma aan met elektrische aandrijf- en besturingstechniek na overname Elma

Hydac heeft per 5 juni de activiteiten van Elma overgenomen. De specialist in hydraulische componenten en systemen voegt daarmee de elektrische aandrijf- en besturingstechniek van het bedrijf uit Soesterberg toe aan haar programma.

Thomas Kwaks (links, CEO van Hydac) en de voormalig eigenaren van Elma Dick Varel (midden) en Teunis van Vulpen tekenen voor de overname.'
Thomas Kwaks (links, CEO van Hydac) en de voormalig eigenaren van Elma Dick Varel (midden) en Teunis van Vulpen tekenen voor de overname.
1/1
Meer over
Bedrijven

Elma is al sinds de jaren '30 actief in elektrische aandrijf- en besturingstechniek met technische producten en diensten, maatoplossingen op gebied van industriële automatisering, inspectie en onderhoud aan roterende machines en advies en levering van specialistische motion control componenten. Bij de overname hoort ook de aankoop van Elro SRL. Dit zusterbedrijf van Elma is gevestigd Roemenië en houdt zich bezig met de assemblage van besturingspanelen.

Elektrisch in eigen beheer

Hydac, dochter van het Duitse gelijknamige familiebedrijf, is in Nederland al ruim 25 jaar actief in complete hydraulische systemen en componenten voor de offshore-, bagger-, luchtvaart-, mobiele-, civiele- en olie- en gasindustrie. De uitbreiding met elektrische aandrijvingen en besturingen verschaft Hydac meer mogelijkheden als totaalleverancier. Waar het bedrijf eerder de elektrotechniek moest uitbesteden, kan zij dat nu in eigen beheer uitvoeren en aanbieden.

 

Hydac-vestiging

Het personeelsbestand zal naar zo'n 300 mensen worden uitgebreid. Voormalig eigenaren Van Vulpen en Varel van Elma blijven aan als directeuren van de nieuwe Hydac-vestiging. De bedrijfsvoering gaat verder onder de huidige namen Elma en Elro.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb