Laatste nieuws:

28 mei 2019 10:24

Elsto Drives & Controls haalt miljoenenorder voor aandrijving windturbines binnen

Elsto Drives & Controls heeft van windmolenfabrikant Red Wind een order gekregen voor de levering van 3.600 tandwielkasten voor toepassing in 2.5 Mw windturbines. Omgerekend komt dit neer op een transport met 80 vrachtwagens, die per keer een lading van 20 ton vervoeren.

Per windturbine worden in totaal 9 aandrijvingen toegepast, drie voor de rotorbladen (pitch) en maar liefst zes voor het aandrijven van de kruikop (yaw).  

'
Per windturbine worden in totaal 9 aandrijvingen toegepast, drie voor de rotorbladen (pitch) en maar liefst zes voor het aandrijven van de kruikop (yaw).
1/1
Meer over
Bedrijven
De totale order vertegenwoordigt een waarde van maar liefst 20 miljoen euro. Red Wind is onderdeel van de Duitse windturbinefabrikant Enercon. De aandrijvingen, inclusief besturingen, die door Elsto in nauwe samenwerking met de Italiaanse fabrikant Bonfiglioli worden geleverd, worden ingezet voor het aandrijven van de vaanverstelling (pitch) en de krui-kop (yaw) van windturbines, net als voor de extra noodvoorziening.

Paul Stokvis, CEO van Elsto's moederbedrijf Stokvis Group: "Een exportorder als deze is bijzonder en is beslist niet komen aanwaaien. Sinds windenergie steeds populairder wordt in het kader van duurzaamheid, heeft de samenwerking tussen Elsto en Bonfiglioli in de afgelopen 10 jaar geresulteerd in veel opdrachten in deze sector, met nu als kers op de taart de miljoenenorder van Red Wind." Per windturbine worden in totaal negen aandrijvingen toegepast, drie voor de rotorbladen (pitch) en maar liefst zes voor het aandrijven van de kruikop (yaw).

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb