Laatste nieuws:

23 mei 2019 15:59

NSK strijdt tegen Chinese namaaklagers: inbeslagname van 23.000 namaakdozen

NSK blijft strijden tegen de namaaklagers. De recente inbeslagname van nagemaakte NSK-verpakkingen en etiketten in de provincie Hebei in China illustreert de omvang van het probleem. Meer dan 23.000 namaakdozen en -verpakkingen werden er in beslag genomen.

Meer dan 23.000 namaakdozen en -verpakkingen werden er in Hebei in beslag genomen.'
Meer dan 23.000 namaakdozen en -verpakkingen werden er in Hebei in beslag genomen.
1/1
Meer over
Bedrijven

Handelaars die handel drijven in namaaklagers stellen niet alleen hun eigen bedrijf bloot aan de daarmee verbonden risico´s, maar ze zetten ook de reputatie van onschuldige bedrijven én die van de eindgebruikers op het spel, want zij kopen deze producten onbewust in de veronderstelling dat ze ‘het echte werk' krijgen tegen een gereduceerde prijs. Dergelijke lagers kunnen vroegtijdig falen en dat kan gevolgen hebben voor de veiligheid. Daarnaast is er imagoschade voor de merknaam NSK.

Detective

De uitdaging om vervalsers te onderscheppen is een tijdrovende en dure onderneming, vooral in landen als China. NSK is vastberaden in de strijd tegen deze concurrentie. Het succes in Hebei kwam er dankzij de hulp van een detective en Chinese overheidsfunctionarissen. In het namaakbedrijf werd een grote hoeveelheid nepverpakkingen van het merk aangetroffen, gestapeld op planken, in geweven zakken gestopt of gewoon op de vloer gestapeld. Bovendien werden ook inkjetprinters aangetroffen en werden er arbeiders betrapt die namaakkartons kartons produceerden. Na een ondervraging over de in beslag genomen lagerpakketten gaf de eigenaar van het bedrijf toe dat alles namaak was.

Hoewel de inbeslagname in China een grote klap betekent voor de namaaklagersindustrie, vertegenwoordigt dit slechts een klein deel van de wereldwijde namaakmarkt. Meer informatie over de namaaklagersindustrie is te vinden op www.stopfakebearings.com.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb