Laatste nieuws:

13 mei 2019 12:24

Universal Robots certificeert SMC-grijpers voor cobots

SMC en Universal Robots zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van cobots. Universal Robots heeft in april op een vakbeurs in Chicago magnetische grijpers van SMC met UR+ certificering gepresenteerd. De grijpers zijn ontwikkeld en gecertificeerd om samen te werken met de cobots van Universal Robots.

De set bestaat uit de magnetische grijper (MHM-serie), adapterplaten, naderingschakelaars, slangen, koppelingen en de plugin voor integratie en programmering en tot slot het elektrisch bediende magneetventiel uit de SY-serie.'
De set bestaat uit de magnetische grijper (MHM-serie), adapterplaten, naderingschakelaars, slangen, koppelingen en de plugin voor integratie en programmering en tot slot het elektrisch bediende magneetventiel uit de SY-serie.
1/1
Meer over
Bedrijven
SMC is lid geworden van het UR+ programma op basis van de nieuwe MHM-serie magnetische grijpers met UR+ certificering. De grijper wordt geleverd als plug-and-play component om oplossingen te creëren voor het oppakken, verplaatsen en positioneren van ferromagnetische werkstukken met onregelmatige, poreuze of kwetsbare oppervlakken. Deze werkstukken kunnen niet met traditionele vacuümsystemen of mechanische grijpers worden verwerkt.

SMC voorziet de cobots van een complete oplossing. De set bestaat uit de magnetische grijper (MHM-serie), adapterplaten, naderingschakelaars, slangen, koppelingen en de plugin voor integratie en programmering en tot slot het elektrisch bediende magneetventiel uit de SY-serie.

Opbouw systeem

De adapterplaat, magnetische grijper en het magneetventiel worden aan de robot gemonteerd. Vervolgens wordt de kabel op de UR-poort aangesloten en daarna de luchttoevoer. De magnetische grijper heeft een sterke magneet die aan de zuiger is bevestigd. Als een werkstuk gereed is om te worden opgetild, wordt er een signaal naar het ventiel van de luchttoevoer gestuurd, zodat de zuiger met de magneet uitschuift. Hierdoor komt het magnetische veld dicht bij het werkstuk en kan deze worden opgetild. Door het variëren van de dikte van de stootring is de magnetische kracht eenvoudig te regelen. Zodra het werkstuk zich op de gewenste plek bevindt, wordt de zuiger met de magneet ingetrokken. Daarmee verzwakt het magnetische veld en wordt het werkstuk losgelaten.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb