Laatste nieuws:

7 mei 2019 14:33

Pompenspecialist Wilo heeft recordjaar

De Wilo Groep kijkt terug op een succesvol jaar. De omzet lag in 2018 voor de negende achtereenvolgende keer boven die van het voorgaande jaar en steeg met 6,2 procent tot 1,46 miljard euro.

Wilo is producent van pompen en pompsystemen voor gebouwentechniek, watermanagement en de industrie. '
Wilo is producent van pompen en pompsystemen voor gebouwentechniek, watermanagement en de industrie.
1/1
Meer over
Bedrijven

Wilo is producent van pompen en pompsystemen voor gebouwentechniek, watermanagement en de industrie. De onderneming ontwikkelt zich in toenemende mate van componenten- tot systeemleverancier.

De investeringen van de Wilo Groep bleven op recordniveau. Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van Wilo: "Wij hebben in het afgelopen jaar bijna 155 miljoen euro geïnvesteerd, vooral in een moderne en efficiënte ondernemingsinfrastructuur. Het zichtbaarste teken van deze investeringen is de volledige nieuwbouw van het hoofdkantoor in Dortmund: de Smart Factory wordt nog in dit jaar betrokken en zal begin 2020 met productie beginnen. De verhuizing naar het nieuwe kantorencomplex volgt in januari 2020."

Onderzoek en ontwikkeling zijn traditioneel van groot belang voor de onderneming. Zo werd in het afgelopen financiële jaar 66,3 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd, onder andere in de implementatie van de digitale transformatie op productniveau.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb