Laatste nieuws:

2 mei 2019 12:36

Transporttrucks met tractieaandrijving, besturing en hefsysteem in de aandrijfassen (video)

Machinefabriek Heinrich George, Hafen- und Industrietechnik en zusterbedrijf HIT Machine Techonology hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het gebruik van autonome industriële transporttrucks. De tractieaandrijving, de besturing en het hefsysteem zijn in de aandrijfassen geïntegreerd.

De tractieaandrijving, de besturing en het hefsysteem zijn in de aandrijfassen van de low-floor move-e-star -transportwagens geïntegreerd.'
De tractieaandrijving, de besturing en het hefsysteem zijn in de aandrijfassen van de low-floor move-e-star -transportwagens geïntegreerd.
1/1
Meer over
Bedrijven
De low-floor move-e-star -transportwagens van HIT zullen in de toekomst worden gebruikt voor intern transport van en naar de productiefaciliteiten van Georg. De autonomen transportplatformen vervoeren ladingen tussen de twee en honderdtwintig ton in de productiehallen, bijvoorbeeld spoelen of stapels van transformatorplaten. Het platform rijdt onder de lading, tilt deze op, navigeert autonoom naar de juiste plek en zet daar de lading weer neer. Normaal vertraagt het transport van binnenkomend materiaal en geloosd product het proces vaak.

Autonoom de weg zoeken

De move-e-star is volgens HIT zeer wendbaar, doordat de tractieaandrijving, de besturing en het hefsysteem in de aandrijfassen zijn geïntegreerd. Andreas Thölke, managing director bij HIT: "Het systeem krijgt informatie van de laserscanners in de productiehal, op basis van de huidige omgevingsomstandigheden bepaalt hij vervolgens de optimale route. De transportplatformen vereisen geen rails of draden die in de grond zijn gelegd en stellen ook geen hoge eisen aan de gelijkmatigheid van de vloer van de hal."

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb