Laatste nieuws:

25 april 2019 15:14

Phoenix Contact haakt aan bij OPC UA-initiatief

Voor een uniforme, fabrikant-onafhankelijke communicatiestandaard ondersteunt Phoenix Contact vanaf nu, samen met andere ondernemingen, de OPC Foundation in haar streven OPC UA tot op het veldniveau te harmoniseren en standaardiseren. De leverancier zal in de werkgroepen meewerken om een nieuwe standaard voor alle apparaten in de OT, van sensor, via actoren tot en met besturingen, te definiëren.

OPC UA is in de toekomst tot en met het veldniveau gestandaardiseerd en kan met andere technologieën zoals TSN en 5G worden gebruikt'
OPC UA is in de toekomst tot en met het veldniveau gestandaardiseerd en kan met andere technologieën zoals TSN en 5G worden gebruikt
1/1
Meer over
Bedrijven

Naast de fabrikantonafhankelijke harmonisering van gebruikersprofielen in het veld zoals I/O, Safety of Motion, ziet Phoenix Contact grote mogelijkheden bij de normalisatie van de apparaatmodellen. Een uniforme configuratie en diagnose van de apparaten in het netwerk, alsmede gestandaardiseerde conformiteitstests zullen in de toekomst voor een hoge, fabrikantonafhankelijke compatibiliteit van automatiseringscomponenten zorgen. De integratie van Time Sensitive Networking-technologie (TSN) in de OPC UA-standaard biedt bovendien nieuwe, noodzakelijke mogelijkheden voor realtime communicatie in het netwerk. Tijdsynchronisatie en prioriteitsregelingen voor data zorgen ervoor dat de IT- en OT-communicatie in een netwerk elkaar niet storen of beïnvloeden. Alles bij elkaar zal hiermee de mogelijkheid ontstaan voor een volledig dekkende koppeling van de veldapparaten met de cloud en daardoor een transparante verbinding tussen IT en OT.

5G 

Naast de betrokkenheid bij de OPC Foundation  werkt Phoenix Contact in de 5G Alliance for Connected Industries and Automation (5G-ACIA) samen met andere bedrijven uit de branche aan de ontwikkeling van 5G; de volgende generatie voor mobiele telecommunicatie. Bovendien is het betrokken bij de definiëring van de nieuwe tweedraads communicatietechnologieën Single-Pair-Ethernet (SPE) en Advanced Physical Layer (APL) voor de procesindustrie.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb