Laatste nieuws:

18 april 2019 10:19

Hycom zorgt voor hydrauliek bij versterking Afsluitdijk (video)

Hycom uit Apeldoorn mag de hydrauliek leveren voor de versterkte Afsluitdijk. De opdracht betekent werkgelegenheid voor zowel Hycom in Apeldoorn als de Drachtster vestiging van moederbedrijf Hydac. Het gaat om 70 hydraulische aggregaten en 150 cilinders.

De Afsluitdijk krijgt er extra spuisluizen en grote pompen. Om zo min mogelijk energie te verbruiken, is het principe ‘spuien als het kan, pompen als het moet'.'
De Afsluitdijk krijgt er extra spuisluizen en grote pompen. Om zo min mogelijk energie te verbruiken, is het principe ‘spuien als het kan, pompen als het moet'.
1/1
Meer over
Bedrijven

Het is de grootste opdracht uit de geschiedenis van het bedrijf. Met de aggregaten en cilinders voor de nieuwe spuisluizen wordt de waterkering uitgebreid. De aandrijving van Hycom vervangt de elektromotoren waarmee de schuiven in de spuisluizen op dit moment worden bediend.
Na bijna 90 jaar is de Afsluitdijk toe aan een grote opknapbeurt. Hij wordt versterkt, zodat de dijk bestand is tegen een superstorm die eens in de tiendduizend jaar voorkomt. Ook moet er door klimaatverandering meer water kunnen worden afgevoerd van het IJsselmeer naar de Waddenzee. Daarom komen er extra spuisluizen en grote pompen. Om zo min mogelijk energie te verbruiken, is het principe ‘spuien als het kan, pompen als het moet'.
Rijkswaterstaat gunde de werkzaamheden aan bouwconsortium Levvel, dat op zijn beurt Hycom inschakelt voor de hydrauliek. Alle bestaande en nieuwe spuisluizen en pompkanalen worden voorzien van dubbel uitgevoerde stalen schuiven om de waterkering te garanderen. De bewegingswerken van deze schuiven worden hydraulisch aangedreven met 70 hydrauliekaggregaten en 150 cilinders.

Bekijk hier de impressie van de werken aan de Afsluitdijk: 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb