Laatste nieuws:

28 maart 2019 12:47

Robots as a Service moet drempel voor cobot verlagen

Een nieuwe wijze om collaboratieve robots in te zetten is ontstaan met de samenwerking tussen Hahn Robshare en Olmia Robotics: RaaS ofwel, Robots as a Service.

Steeds meer bedrijven in de maakindustrie en logistiek ontdekken cobots. '
Steeds meer bedrijven in de maakindustrie en logistiek ontdekken cobots.
1/1
Meer over
Bedrijven
Robshare is onderdeel van de Hahn groep, een speler op de automatiseringsmarkt en eigenaar van Rethink Robotics. Olmia Robotics is de cobot system integrator. Samen bieden ze in Nederland flexibele productiviteit aan via het operational leasen van cobots met een volledig servicepakket.
Steeds meer bedrijven in de maakindustrie en logistiek ontdekken cobots. Maar vaak is de stap om zelf te investeren te groot of zijn ze nog huiverig door de nieuwigheid. Aan de andere kant merken ze ook dat ze moeite hebben om (vaak laaggeschoolde) werknemers te vinden ter aanvulling van hun personeelsbestand.

RaaS

RaaS voorziet in een Robot Supervisor, zodat de werkgever geen (technisch) omkijken heeft naar het functioneren. Managementsoftware geeft inzicht in de productie en gedraaide uren van de cobot. De werkgever betaalt de gewerkte uren en dat zijn productieve uren zonder pauzes, uitval door ziekte of toeslagen voor overwerk.
Hahn Robshare is vooral in Duitsland al actief. In Nederland heeft ze de samenwerking gezocht met Olmia Robotics. Eigenaar van Olm: "We hebben ons al bewezen als cobotexpert. Dit is een uitbreiding van ons dienstenpakket."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb