19 maart 2019 10:38

Faulhaber breidt lijn met stappenmotoren uit

Na de overname van Dimatech, een Zwitserse fabrikant van stappenmotoren, biedt Faulhaber nu ook dit motortype met een hoger vermogen en meer dynamiek. Het primaire verschil tussen schijfmagneetmotoren en conventionele motoren is de extreem lichte rotor van de schijfmagneetmotor.

Het bestaat uit een meerpolige magneet in de vorm van een schijf, die op de motoras is gemonteerd. Het lage gewicht minimaliseert de rotortraagheid en maakt een acceleratie mogelijk die met dit formaat door geen enkele andere technologie kan worden bereikt.
Dit motortype is geschikt voor toepassingen waarbij de snelheid of richting vaak en snel verandert. Door het ontwerp is hij ook voorbestemd voor het uitvoeren van zeer kleine en nauwkeurige stapbewegingen. Bovendien zijn de grootte van de magneetpolen en de vorm van het magneetcircuit zo gerangschikt dat ze het hoogst mogelijke koppel ten opzichte van de rotorafmetingen bereiken.
Met hun specifieke eigenschappen zijn deze stappenmotoren geschikt voor onder andere automatiseringstoepassingen waarbij kleine lasten bijzonder snel moeten worden verplaatst. Dit komt vaak voor in de halfgeleider- en textielindustrie, maar ook in de medische technologie en in de robotica.

www.faulhaber.com/nl 

Foto's:

Een schijfmagneet stappenmotor is geschikt voor gebruik in onder meer de textielindustrie.

Een schijfmagneet stappenmotor is geschikt voor gebruik in onder meer de textielindustrie.

© Aandrijvenenbesturen.nl