Laatste nieuws:

25 februari 2019 23:21

Inrato maakt papierrecycling veiliger met 75ste opvoerbandbeveiliging

Inrato International voorziet papier- en plasticpersen en shredders van opvoerbandbeveiligingssystemen. Onlangs installeerde het haar 75e ProZone systeem bij De Bruin Recylcing.

Rondom de pers wordt bovenop een onzichtbaar veld gecreëerd op voldoende afstand van het werkgebied, werkbaar zonder onnodige machinestilstand. '
Rondom de pers wordt bovenop een onzichtbaar veld gecreëerd op voldoende afstand van het werkgebied, werkbaar zonder onnodige machinestilstand.
1/1
Meer over
Bedrijven
Met een 75-tal van deze opvoerbandbeveiligingen in een paar jaar blijkt dat investeren in veiligheid op de werkvloer al lang niet meer iets is voor alleen hele grote recyclers. Met het hoge risicoprofiel van werken met en rondom zware machines wordt een klein ongelukje ook al gauw een levensbedreigend iets.

Eric de Bruin van het gelijknamige bedrijf: "Bij ons staat veiligheid hoog in het vaandel, er zijn vele veiligheidsmaatregelen genomen waardoor werken binnen het bedrijf zomin mogelijk schade toebrengt aan mens en milieu."

Rondom de pers wordt bovenop een onzichtbaar veld gecreëerd op voldoende afstand van het werkgebied, werkbaar zonder onnodige machinestilstand. Op de vloer draagt men een operatorbadge die ook een 360 graden veld vormt. Bij overlap van de velden volgt direct een noodstop; de persoon bevindt zich dan in de gevarenzone van de machine. De operatorbadges zijn oplaadbaar en zijn voorzien van functies als self-test, akoestisch en tril-alam en een signaal voor laag batterij niveau.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb