Laatste nieuws:

25 februari 2019 21:46

Rockwell duikt met Sensia dieper in olie en gas

Rockwell Automation en Schlumberger, leverancier van technologie in de olie- en gasindustrie hebben, de oprichting van een nieuwe joint venture aangekondigd: Sensia. Dit wordt de eerste aanbieder van volledig geïntegreerde automatiseringsoplossingen voor de werkprocessen rond olievelden. Sensia moet haar activiteiten in de zomer van 2019 starten.

Het nieuwe bedrijf wordt een geïntegreerde aanbieder van meetoplossingen, domeinexpertise en automatisering voor de olie- gasindustrie. '
Het nieuwe bedrijf wordt een geïntegreerde aanbieder van meetoplossingen, domeinexpertise en automatisering voor de olie- gasindustrie.
1/1
Meer over
Bedrijven
Het nieuwe bedrijf wordt een geïntegreerde aanbieder van meetoplossingen, domeinexpertise en automatisering voor de olie- gasindustrie. Ze zal schaalbare, cloud- en edge-gebaseerde procesautomatisering bieden, inclusief oplossingen voor informatie-uitwisseling en procesveiligheid.

Technologieplatform 

"Exploitanten van olievelden willen het maximale rendement uit hun investeringen halen door op een veilige manier de tijd tussen het boren en de productie te verminderen, de opbrengst van conventionele en onconventionele bronnen te optimaliseren en de operationele levensduur van de bronnen te verlengen", zei Blake Moret, CEO van Rockwell Automation. "Op dit moment bestaat er nog geen enkele leverancier met een end-to-end oplossing of een technologieplatform, die een antwoord op al deze uitdagingen kan geven. We willen de verschillende assets aan elkaar te koppelen en handmatige processen vervangen door veilige en schaalbare oplossingen, die in één systeem geïntegreerd zijn." 

Zelfstandig

Sensia zal als een zelfstandige entiteit opereren, waarvan Rockwell Automation 53 procent in eigendom heeft en Schlumberger 47 procent. Het bedrijf verwacht op termijn een jaaromzet van zo'n 400 miljoen dollar te realiseren en op den duur werk te bieden aan zo'n duizend medewerkers in meer dan 80 landen. Het wereldwijde hoofdkantoor wordt gevestigd in Houston.

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb