7 februari 2019 12:14

E.D.&A. wint Factory of The Future Award

Elektronicafabrikant E.D.&A. heeft de Factory of The Future Award gekregen. Sinds 2012 heeft het bedrijf zijn eigen elektronica-productie in het Belgische Kalmthout, waar het bedrijf flink automatiseerde om kwaliteit, flexibiliteit, kosten en interne doorlooptijden te verbeteren.

E.D.&A. ontwikkelt en produceert custom-made elektronische besturingen voor machines en apparaten. Managing Director Gert D'Handschotter is trots om de titel in ontvangst te nemen: "Dit is een beloning voor het hele team, want als Belgisch bedrijf met ontwikkeling en productie moeten we het hebben van betrokken medewerkers. Niet alleen van samenwerking tussen onze ontwikkelingsingenieurs, productie- en testmedewerkers over de afdelingen heen, maar ook van de samenwerking met klanten en partners. Ten opzichte van drie jaar geleden is E.D.&A. op alle vlakken gegroeid: de productie is verdrievoudigd, er werken 50 procent meer mensen, de doorlooptijden zijn verder ingekort en we hebben veel nieuwe processen en machines."

Zowel en kleine series 

Volgens de jury slaagt E.D.&A. erin zowel kleine als erg grote reeksen (200.000 stuks) kostenefficiënt te produceren met een hoge kwaliteit. Ook de doorgedreven automatisering en digitalisering sprongen in het oog.

Factory of the Future is een initiatief van technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief Belgisch centrum van de technologische industrie.

Foto's:

Elektronicafabrikant E.D.&A. opnieuw bekroond als Factory of The Future.

Elektronicafabrikant E.D.&A. opnieuw bekroond als Factory of The Future.

© Aandrijvenenbesturen.nl