22 januari 2019 11:23

Gereedschapsmachinefabrikant kiest Commander ID 300 frequentieregelaar op zijn nieuwe boormachines

Cincinnati VR, een gereedschapsmachinefabrikant, rust haar nieuwe kolomboormachine/schroefdraadsnijder uit met de Commander ID300 van Leroy-Somer, een op de motor geïntegreerde frequentieregelaar. Met deze aandrijfoplossing kan het toerental van de spindel aangepast worden aan het te bewerken materiaal voor een beter bewerkingsresultaat.

Cincinnati VR is boormachinespecialist. Het bedrijf kende problemen bij het gebruik van conventionele gereedschapsmachines en ging zich daarom richten op de ontwikkeling van producten die deze problemen aanpakken. Hiervoor ontwikkelde Cincinnati VR zo'n 10 jaar geleden de N320 VDA kolomboormachine. De neerwaartse beweging van de spindel wordt daarbij volledig bestuurd door een digitale as van Leroy-Somer (een servomotorreductor uit de Mb serie, bestuurd door een Digitax servoregelaar) samen met een graphical user interface voor het aanpassen van de beweging.

Spindeltoerental aanpassen

Cincinnati VR introduceert nu de nieuwe P23V CTCE een boormachine, die zijn spindeltoerental aanpast aan het te bewerken materiaal, zowel bij het boren als bij het draadsnijden. Met een bereik van 80 tot 6500 toeren/minuut is de spindel uitgerust met de Commander ID300, een geïntegreerde frequentieregelaar voor de IMfinity motoren van Leroy-Somer. De geïntegreerde frequentieregelaar is een gedecentraliseerd systeem en levert dynamiek en een hoge efficiëntie.

Compact

"Afgezien van deze voordelen is hij door de compactheid goed te integreren in onze nieuwe boormachine", verklaart Patrice Rivier, technisch directeur van Cincinnati. "De koppelprestaties bij lage toerentallen, het vermogen om de PLC programmering on-board te beheren overeenkomstig de IEC 61131-3 norm, de Modbus RTU aansluiting en de compatibiliteit met de belangrijkste GUI-merken, zijn voor ons belangrijk."

Foto's:

De neerwaartse beweging van de spindel wordt daarbij volledig bestuurd door een digitale as van Leroy-Somer (een servomotorreductor uit de Mb serie, bestuurd door een Digitax servoregelaar) samen met

De neerwaartse beweging van de spindel wordt daarbij volledig bestuurd door een digitale as van Leroy-Somer (een servomotorreductor uit de Mb serie, bestuurd door een Digitax servoregelaar) samen met een graphical user interface voor het aanpassen van de beweging.

© Aandrijvenenbesturen.nl