7 januari 2019 12:29

Motion Control Automation en Stamhuis Lineairtechniek samen verder onder één merknaam

Motion Control Automation en Stamhuis Lineairtechniek communiceren sinds 1 januari vanuit één gezamenlijke merknaam: MCA linear motion robotics. “De combinatie van deze disciplines geeft ons een duidelijkere positie in de markt als leverancier en industrieel automatiseerder voor OEM’ers- en maakindustrie”, schrijven de bedrijven in een persbericht.

Beide bedrijven hebben de handen ineengeslagen met één gezamenlijk doel: smart automation-oplossingen ontwikkelen en realiseren. De engineers gaan intensiever samenwerken om machines en productieprocessen te automatiseren en te robotiseren. MCA linear motion robotics blijft zich richten op engineering, innovatie, maatwerk en totaaloplossingen in mechatronica. Vanuit 5 vestigingen, waaronder de in aanbouw zijnde BIC-vestiging op Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Achtergrond 

MCA Varsseveld begon in 1994 met elektromotoren en frequentieregelaars en groeide uit tot leverancier en projectbureau voor industriële automatisering en robotica. Met de overnames van Huppertz Technical Services (2016) en Beuk Engineering (2017) versterkte MCA haar kennis van elektroservice, onderhoud en paneelbouw.

Stamhuis Lineairtechniek heeft 25 jaar ervaring in lineaire geleidingen, aandrijvingen en modules. Het Lineaircenter in Twello beschikt over de grootste voorraad lineaire producten voor de industrie.

Rubix 

Beide bedrijven zijn in 2015 geacquireerd door Biesheuvel Techniek . Sinds de fusie van Biesheuvel met Brammer in 2017 opereert de groep onder de naam Rubix Group NL.

Foto's:

De nieuwe merknaam en een nieuw logo voor MCA linear motion robotics.

De nieuwe merknaam en een nieuw logo voor MCA linear motion robotics.

© Aandrijvenenbesturen.nl