Laatste nieuws:

3 januari 2019 16:16

Maxon motor neemt motorenfabrikant Parvalux over

De maxon motor groep, specialist in mechatronische aandrijfsystemen, groeit verder: het neemt de Britse motorfabrikant Parvalux Electric Motors Ltd over. Daarmee wordt de maxon-portfolio uitgebreid met een groep aandrijvingen die onder andere in de medische techniek en de industriële automatisering worden gebruikt.

De maxon motor groep, specialist in mechatronische aandrijfsystemen, groeit verder: het neemt de Britse motorfabrikant Parvalux Electric Motors Ltd over. '
De maxon motor groep, specialist in mechatronische aandrijfsystemen, groeit verder: het neemt de Britse motorfabrikant Parvalux Electric Motors Ltd over.
1/1
Meer over
Bedrijven
Parvalux heeft meer dan 70 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van DC-motoren met borstels, AC-motoren en overbrengingen. Het bedrijf heeft 185 mensen in dienst, verdeeld over drie productielocaties in Bournemouth. Parvalux heeft een jaarlijkse omzet van 23 miljoen Britse pond en meer dan 40 procent hiervan wordt jaarlijks wereldwijd geëxporteerd.
Met de overname breidt de maxon motor groep zijn portfolio uit met DC-motoren in het vermogensbereik tot 1,5 kW, AC-motoren en wormoverbrengingen. Hiermee zet maxon een volgende stap en wordt de groep actief in markten als medische techniek (onder meer trapliften, elektrische rolstoelen) en industrie (robotica, transportsystemen).

Deze nieuwste overname past volgens Eugen Elmiger, CEO van maxon, in de duurzame groeistrategie: "Wij willen op lange termijn de nummer één zijn op de aandrijvingsmarkt."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb