Laatste nieuws:

13 december 2018 14:12

Omron wil met nieuwe cobot harmonisatie mens en machine versnellen

Omron Corporation kondigt de wereldwijde introductie van de TM-serie cobot aan. Dankzij diverse vision-functionaliteiten en een eenvoudige, intuïtieve programmeeromgeving van de robots wil Omron zorgen voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie.

De TM-serie met geïntegreerde vision en verlichting.'
De TM-serie met geïntegreerde vision en verlichting.
1/1
Meer over
Bedrijven

Doordat productlevenscycli door consumententrends steeds korter worden, moeten fabrikanten beschikken over productielijnen waarbij regelmatig van product kan worden gewisseld. Daarnaast streven fabrikanten ernaar om de eenvoudigere en monotone taken te automatiseren, omdat er een tekort aan personeel is.

Mobiel compatibel model 

Als onderdeel van de introductie van de TM-serie heeft Omron een 'mobiel compatibel' model uitgebracht. Dit model integreert in de LD-serie autonome mobiele robots. Omron introduceert 12 robots van de TM-serie met een armlengte van 900, 1100 of 1300 mm, een Payload van 4, 6, 12 of 14 kg en voeding AC, DC, conform of niet conform SEMI S2-veiligheidsvoorschriften

ISO-eisen 

Met een intuïtieve programmeerinterface moet de programmeertijd korter zijn. Daarnaast heeft de fabrikant een geïntegreerd vision-systeem in de arm ingebracht om de insteltijd te verkorten. De TM-serie wordt geleverd met geïntegreerde vision en verlichting, zodat de gebruiker producten kan vastleggen met een brede zichthoek. De robot is uitgerust met beelddetectiefuncties als patroonvergelijking, barcode lezen en kleuridentificatie.

Tot slot voldoet de serie aan alle veiligheidsstandaarden die samenwerking tussen mens en machine mogelijk maken; veiligheidsvereisten voor industriële robots ISO10218-1 en de veiligheidsvereisten voor collaboratieve industriële robots ISO/TS15066.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb