Laatste nieuws:

15 januari 2009 11:16

Red Dot Award voor besturingsinterface op basis van zenon

SIG Combibloc ontvangt voor zijn met zenon gerealiseerde interface voor de besturing van vulmachines de gerenommeerde internationale ontwerptoekenning Red Dot Award. De jury bevestigde daardoor het opmerkelijke ontwerp van de communicatie-interface tussen mens en machine. De bijzonder gebruikersvriendelijke realisatie werd verkregen met de zenon software van Copa-Data.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Een internationale jury heeft SIG Combibloc uit een poule van 6000 inzendingen uit 39 landen de prijs toegekend. SIG Combibloc is wereldwijd één van de grootste systeemfabrikanten van kartonverpakking en vulmachines voor dranken en levensmiddelen. "Wij zijn heel blij dat wij deze kwaliteitsnorm voor de nieuwe interface op onze vulmachines hebben kunnen toepassen. Slechts 6,5 procent van alle inzendingen werd onderscheiden. Aangezien de oplossingen door een kritische jury zijn beoordeeld, zijn wij trots ons tot de beste en creatiefste inzendingen te mogen rekenen', verklaart ing. Peter Holzkamper, verantwoordelijk voor visualisatiesystemen bij SIG Combibloc.

Samen met prof. Thomas Hofmann ontwikkelde SIG Combibloc een uitgekiende human-machine interface (HMI) voor vulmachines op basis van zenon. Het bedieningspaneel blonk volgens de jury uit door zijn gebruikersvriendelijkheid en esthetische kwaliteit. Met het nieuwe systeem krijgt de gebruiker een volledig overzicht van alle relevante machine- en installatie-informatie en kan in geval van storing zonder gedetailleerde voorkennis zeer snel reageren.

Twee argumenten

De eerste vulmachines zijn al voorzien van de nieuwe software, meer zullen volgen. Twee argumenten waren essentieel voor Holzkämper en Hofmann in hun keuze voor een visualisatieoplossing: continuïteit en standaardisatie. Zij waren op zoek naar software, die volledig constant was en daardoor op elke gewenst platform en infrastructuur in te zetten zou zijn. Net zo belangrijk voor de verantwoordelijke personen was het om standaardsoftware in te zetten die de langlopende investering voor SIG Combibloc en de klanten van de onderneming zouden kunnen waarborgen.

Copa-Data 

Copa-Data is de leidende Europese innovator van HMI/SCADA systemen. Specialisatie in automatiseringsoftware heeft de Salzburger firma tot de technologische voorloper op de industriële markt gemaakt. Momenteel heeft de onderneming vestigingen in Duitsland, Italië, Frankrijk en het Midden-Oosten naast een uitgebreid netwerk van partners in de rest van de wereld. De firma biedt werk aan meer dan 100 medewerkers en heeft inmiddels indrukwekkende referenties waaronder Festo, BMW en Audi. Meer dan 70 000 zenon-systemen zijn ingezet in de automobiel-, machinebouw-, energie- en productie- industrie wereldwijd.

SigmaControl

De producten van Copa-Data worden in de Benelux geleverd door SigmaControl. Met ruim 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl ook gespecialiseerde kennis en producten van leveranciers als Sigmatek, Keba en IQ-Automation voor de Benelux.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb