Laatste nieuws:

27 november 2018 10:28

Kübler speelt in op normering liften met nieuw positiemeetsysteem

Sensorenfabrikant Kübler levert al jaren encoders aan de liftenindustrie. Het concept ‘alles van één leverancier’ heeft de fabrikant er nu toe gebracht een nieuw lineair meetsysteem te ontwikkelen voor het kopiëren van de positie van de liftkooi in liftschachten.

Het lineaire meetsysteem wordt direct op de liftkooi gemonteerd. Het zorgt voor een permanente absolute positiemeting, wat onder meer nodig is voor een nauwkeurige benadering van een verdieping. '
Het lineaire meetsysteem wordt direct op de liftkooi gemonteerd. Het zorgt voor een permanente absolute positiemeting, wat onder meer nodig is voor een nauwkeurige benadering van een verdieping.
1/1
Meer over
Bedrijven
Vanaf 1 september 2017 gelden nieuwe normen voor alle passagiers- en vrachtliften. De normen EN 81-20 en EN 81-50 zijn van kracht geworden. De focus ligt op verhoogde veiligheid voor liftgebruikers, installateurs, inspectiepersoneel en onderhoudstechnici. Daarom zijn de eisen die aan de liftenindustrie worden gesteld, toegenomen. Kübler wil hiervoor een oplossing bieden met een nieuw lineaire meetsysteem; het ondersteunt de lift- en besturingsfabrikanten bij de implementatie.

Slipvrije meting

Het lineaire meetsysteem wordt direct op de liftkooi gemonteerd. Het zorgt voor een permanente absolute positiemeting, wat onder meer nodig is voor een nauwkeurige benadering van een verdieping. Dankzij de absolute positieterugmelding is er geen nieuwe referentiebepaling vereist na een stroomstoring, omdat absolute positiewaarden op elk moment beschikbaar zijn met een resolutie van 1 mm over de hele verplaatsingshoogte van maximaal 392 meters.

Slijtvrij 

Meetfouten als gevolg van trillingen en dynamische kabeleffecten die bij traditionele systemen kunnen optreden tijdens continu gebruik van de lift worden dankzij de directe montage van het meetsysteem geëlimineerd. Het positiekopieersysteem is gebaseerd op een bijzonder slijtvrij contactloos meetprincipe. De eenvoudige installatie van dit meetsysteem is een unieke eigenschap. De montage set bestaat uit twee bevestigingshoeken, de opgerolde roestvrijstalen tape en een veerelement dat nodig is voor het voorspannen van de tape in de liftschacht. 

Het meetsysteem is leverbaar in drie mogelijke combinaties met de interfaces (SSI, CAN, CANopen, RS485 en CANopen Lift) in een basis- en een safety uitvoering.

Duranmatic vertegenwoordigt Kübler op de Nederlandse markt. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb