Laatste nieuws:

22 november 2018 14:51

WiredWorkers brengt cobot Franka Emika Panda naar Canada

Robbin Mennings, oprichter van de start-up WiredWorkers, is samen met de cobot Franka Emika Panda de oceaan overgestoken om deze te introduceren in de Noord-Amerikaanse markt. Een week lang is hij bij het Canadese Promark Electronics in Montréal geweest om te demonstreren hoe collaboratieve robots werken en om onderzoek te doen naar de implementatie binnen het productieproces.

Mennings heeft niet alleen onderzoek gedaan naar de implementatie van de Franka Emika Panda. Ook heeft hij medewerkers van Promark Electronics een training gegeven over het samenwerken met een cobot. '
Mennings heeft niet alleen onderzoek gedaan naar de implementatie van de Franka Emika Panda. Ook heeft hij medewerkers van Promark Electronics een training gegeven over het samenwerken met een cobot.
1/1
Meer over
Bedrijven

Promark Electronics is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte kabelbomen, kabelassemblages en elektromechanische assemblages. Zij leveren hun producten aan verschillende branches als de luchtvaart, defensie en medische industrie. Veel van de werkzaamheden werden met de hand uitgevoerd en volgens Mennings zou met de implementatie van cobots een flinke slag geslagen kunnen worden in de productiviteit van het bedrijf.

Training 

Tijdens zijn verblijf heeft Mennings niet alleen onderzoek gedaan naar de implementatie van de Franka Emika Panda. Ook heeft hij de medewerkers van Promark Electronics een training gegeven over het samenwerken met een cobot. "Een mooie en leerzame ervaring om de Noord-Amerikaanse markt te verkennen", aldus Mennings.

Hoogsensiviteit 

WiredWorkers is als automatiseerder gespecialiseerd in collaboratieve robotica. Als partner van het Duitse Franka Emika leveren zijn de door hun geproduceerde cobot Panda. Deze cobot kenmerkt zich door een hoge mate van sensitiviteit en is ontworpen om te opereren als een mens.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb