Laatste nieuws:

13 november 2018 11:39

Turck groeit naar recordomzet met NL als uitschieter

De Turck Group verwacht een tweecijferige omzetgroei voor het boekjaar 2018. CEO Christian Wolf kondigde tijdens de jaarlijkse persconferentie in Mülheim an der Ruhr aan dat de groepsomzet in het boekjaar 2018 het niveau van 660 miljoen euro zal overschrijden. De Nederlandse tak kreeg daarbij een eervolle vermelding, dankzij een groei van meer dan 20 procent.

CEO Christian Wolf van Turck tijdens de jaarlijkse persconferentie in Mülheim an der Ruhr.'
CEO Christian Wolf van Turck tijdens de jaarlijkse persconferentie in Mülheim an der Ruhr.
1/1
Meer over
Bedrijven

Na 600 miljoen euro in het voorgaande jaar komt de omzetgroei wereldwijd uit op 10 procent. In de rapportageperiode is het aantal werknemers op alle Turck-locaties wereldwijd toegenomen van 4.500 naar ruim 4.800.

Nederland uitschieter

De Nederlandse vestiging in Zwolle was in 2018 één van de best presterende kantoren, dat een aantal grote en vooral ook nieuwe klanten aantrok. Met als resultaat een topjaar van ruim 20 procent omzetgroei.
"Nadat we in 2017 het meest succesvolle bedrijfsjaar uit onze geschiedenis hadden, is ook dit fiscale jaar heel goed", aldus Wolf. "Bijna overal kunnen we een groei van dubbele cijfers realiseren, met bijna 20 procent in de regio Azië-Stille Oceaan, maar ook in Europa en het Midden-Oosten met ongeveer 15 procent. Gelukkig kon onze grootste markt in de VS de groei van het voorgaande jaar handhaven."

Industrie 4.0 en IoT in Azië

Nadat Turck en haar strategische partner Banner Engineering in 2017 de eerste joint venture in de ASEAN-regio oprichtten, zetten beide bedrijven hun internationaliseringsinspanningen dit jaar voort met een verkoopkantoor in Maleisië en Thailand. "Vooral in Azië zien we een enorm potentieel voor de directe introductie van Industry 4.0 en IoT-applicaties. We zijn al in gesprek met tal van klanten in de regio over hoe we aan deze vraag kunnen voldoen met onze Cloud Solutions", aldus Wolf over de ASEAN-focus. Een ander distributiekantoor werd in 2018 opgericht in Zuid-Afrika door de overname van RET Automation.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb