Laatste nieuws:

9 oktober 2018 09:55

Endress+Hauser wint TechAward met zelfkalibrerende thermometer op WoTS

Endress+Hauser is tijdens de WoTS bekroond met de TechAward voor de Itherm Trustsens, een zelfkalibrerende temperatuuropnemer voor industriële toepassingen.

De compacte thermometer is ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen in de voedingsmiddelen- en life science industrie. '
De compacte thermometer is ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen in de voedingsmiddelen- en life science industrie.
1/1
Meer over
Bedrijven

De compacte thermometer is ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen in de voedingsmiddelen- en life science industrie. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op ongedetecteerde afwijkingen kleiner, met hoge productveiligheid en procesefficiëntie. Dankzij de geïntegreerde Heartbeat-technologie is het mogelijk om instrumenten doorlopend te diagnosticeren en te verifiëren zonder het proces te onderbreken.

Curie-punt

Het hart van de Itherm wordt gevormd door een geïntegreerde referentiesensor. De ontwikkelaars hebben gebruik gemaakt van het natuurkundige fenomeen van het ‘Curie-punt': een specifieke temperatuur waarop de magnetische eigenschappen van een materiaal abrupt veranderen. Dit punt wordt voor de referentiesensor bepaald. Zodra de temperatuur onder deze waarde zakt, bijvoorbeeld na een stoomsterilisatie, kalibreert de primaire sensor zichzelf tegen de referentie. Omdat het Curie-punt constant blijft, biedt de referentiesensor een stabiele vergelijkingswaarde als master.

Sensor kalibreert

Op die manier kalibreert de sensor zichzelf elke keer wanneer het systeem wordt gereinigd of gesteriliseerd, zoals dat gebruikelijk is bij processen uit de voedingsmiddelen- en life science industrie. Tot nu toe was het daarvoor altijd nodig om het proces te onderbreken en de instrumenten te verwijderen.

Bekijk in deze video hoe de thermometer werkt:

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb