Laatste nieuws:

5 januari 2009 16:35

Columbus McKinnon neemt Pfaff-silberblau over

Pfaff Beteiligungs GmbH, beter bekend onder de naam Pfaff-Silberblau en in Nederland vertegenwoordigd door Elsto Aandrijftechniek te Voorhout, is overgenomen door de Amerikaanse Columbus McKinnon Corporation.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Pfaff-Silberblau is één van de belangrijkste Europese leveranciers van hefelementen voor standaard toepassingen, voor dynamische toepassingen en hogere snelheden en voor toepassingen waar hoge snelheden moeten worden gecombineerd met een hoge nauwkeurigheid en lange levensduur. Het bedrijf levert verder een breed programma trapezium- en kogelomloopspindels met diverse toebehoren, alsmede diverse typen actuators in open en gesloten uitvoering. Voor de ontwikkeling van complete hefsystemen biedt Pfaff-Silberblau verder een grote variëteit aan componenten.

 

Pfaff-Silberblau, gevestigd in Kissing, Duitsland, heeft 300 personeelsleden en is wereldwijd actief. Columbus McKinnon laat het merk Pfaff-Silberblau ongewijzigd en werkt nauw samen met het zittende management aan de verdere versterking van het bedrijf. Columbus McKinnon wil op lange termijn een omzet bereiken van $1 miljard, waarvan 50% van internationale markten afkomstig is. Dit moet worden bereikt door organische groei en overnames.

 

Columbus McKinnon ontwerpt, produceert en levert een breed pakket producten, systemen en diensten voor het efficiënt en ergonomisch verplaatsen, tillen, positioneren en beveiligen van goederen. Tot het productenprogramma behoren liften, kranen, kettingen, e.d. De producten vinden hun toepassing in de industrie, waar hoge eisen worden gesteld aan veiligheid, kwaliteit, een hoogwaardig design en engineering knowhow.

 

Elsto Aandrijftechniek levert naast de hefelementen, spindels en actuators van Pfaff-Silberblau  een omvangrijk pakket motoren,  reductoren, frequentieregelingen en speciaalaandrijvingen. Als onderdeel van de Stokvis Groep levert het bedrijf complete aandrijftechnische oplossingen en bijbehorende service. Elsto Aandrijftechniek beschikt over een eigen montage-, elektro- en serviceafdeling, waardoor aandrijvingen op maat kunnen worden samengesteld.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb