Laatste nieuws:

12 september 2018 15:18

Motrac Hydraulics gaat verder als Motrac Industries

Motrac Hydraulics heet voortaan Motrac Industries. Dit maakte het bedrijf vorige week bekend. Er is gekozen voor deze commerciële bedrijfsnaam, omdat Motrac zich vanaf nu niet meer uitsluitend toelegt op het ontwerpen, bouwen, leveren en onderhouden van hydraulische aandrijfcomponenten en –systemen, maar ook op elektrische applicaties. De handelsnamen ‘Motrac Hydrauliek BV’ en ‘Motrac Hydraulik GmbH’ blijven onveranderd.

Om uiting te geven aan de nieuw ingeslagen weg heeft Motrac haar logo aangepast. '
Om uiting te geven aan de nieuw ingeslagen weg heeft Motrac haar logo aangepast.
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

techtechDoor de toenemende aandacht voor het milieu en de steeds strengere wet- en regelgeving op dit gebied, is er in steeds meer sectoren vraag naar elektrisch aangedreven werkvoertuigen, zoals shovels, wegenbouwmachines en landbouwvoertuigen.

Managing director Maarten Vinkesteijn: "Hoewel er veel ontwikkelingen zijn op het gebied van elektrische aandrijftechniek voor voertuigen, blijkt keer op keer dat weinig innovaties echt doorbreken. Daar spelen wij als aandrijfspecialist op in met een nieuwe marktbenadering. Zo zijn wij onlangs op het gebied van elektrische aandrijftechniek twee nieuwe partnerships aangegaan: met Aradex voor hoge voltages en met Linde eMotion voor lage voltages."

Aradex

De nieuwe leverancier voor hoge voltages (vanaf circa 400 tot 1100 Volt) is het Duitse engineeringsbedrijf Aradex. Een bekende speler in de maritieme markt voor het elektrisch aandrijven van scheepsmotoren en specialist op het gebied van elektrische aandrijftechniek voor voertuigen in de mobiele sector, zoals de grondverzet- en landbouwmarkt. Motrac gaat samen met dit bedrijf de elektrische en hydraulische uitdagingen aan op het gebied van werkvoertuigen. Daarom voert Motrac nu in Europa het complete elektrische aandrijfcomponentenpakket van Aradex; van frequentie-omvormers, gelijkrichters tot diverse varianten elektromotoren.

Linde eMotion 

Voor de lage voltages tot circa 130 Volt is Linde eMotion de nieuwe partner. Motrac is de eerste Europese distributeur van Linde eMotion, dat zijn naam dankt aan het elektrisch aandrijven van shovels, bussen, wagons, locomotieven en race-auto's. 

Focus op aandrijftechniek 

Op de vraag wat Motrac gaat doen op het gebied van batterijtechniek, antwoordt Vinkesteijn: "Bij Motrac blijft de focus liggen op aandrijftechniek: hydraulische, elektrische en soms zelfs mechanische aandrijftechniek. Dit wordt gecombineerd met batterijen van derden. Dit is een bewuste keuze, omdat de batterijtechniek nog teveel aan veranderingen onderhevig is."

Overnamekandidaten  

Om hun portfolio zo snel mogelijk te kunnen uitbreiden zoekt Motrac Industries naar goede overnamekandidaten op het gebied van elektrische aandrijftechniek en naar engineers en monteurs die kennis hebben van elektrische aandrijftechniek.

 

  

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb