Laatste nieuws:

6 september 2018 11:43

SKF verkoopt lineaire en actuatortechnologie

SKF doet de activiteiten op het gebied van lineaire en actuatortechnologie – SKF Motion Technologies – over aan durfinvesteerder Triton. Met de overname die aan het eind van dit jaar moet zijn afgerond is een bedrag van ongeveer EUR 260 miljoen gemoeid.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

SKF Motion Technologies - met het hoofdkantoor in Göteborg - de negen productievestigingen in Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, de VS, Taiwan en China, 13 gespecialiseerde verkoopafdelingen en ongeveer 1200 werknemers. In 2017 bedroeg de omzet ongeveer EUR 190 miljoen. Christian Johansson, senior vicepresident en CFO bij SKF: "Als succesvolle zelfstandige entiteit ontstaat nu een eigendomsstructuur die het mogelijk maakt te investeren in de verdere ontwikkeling. De transactie vertegenwoordigt ook waarde voor ons en onze aandeelhouders door de versterking van onze balans en het focusseren van onze productenportefeuille."

Baker Instrument

Die focus die zich richt op alles ‘rondom de draaiende as' en de verkoop van onderdelen die SKF niet als kernactiviteiten ziet heeft inmiddels ongeveer EUR 636 miljoen opgebracht. Recent heeft SKF ook Baker Instrument dat het in 2007 had overgenomen verkocht aan het Engelse Megger. Baker Instrument uit Colorado in de VS is al meer dan een halve eeuw marktleider op het gebied van het testen van elektromotoren en andere roterende machines. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Megger is een Engelse fabrikant van testapparatuur.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb